När tingen talar

publicerat i Allmänt;
När solskenet flödar in genom fönstren börjar tingen tala till mig. En del t o m "ropar" på mig, andra använder kroppsspråket. ;-)
"Hallå där!", ropar den gamla julduken. "Ser du inte hur malplacerad jag ser ut nu i det här ljusskenet?" Jo, det ser jag ju...kanske ska dra ner persiennen så..."Nähej, du", säger duken, "det hjälper inte, jag är fel nu, byt ut mig!" På tisdag, svarar jag. 
Vackra julgruppen med vit amaryllis står och deppar. Bara en klocka kvar. 
Den får blomma färdigt. Men hyacinterna...de är helt klart "färdiga". Adventsstakens fyra ljus har tappat charmen. "Det är inte advent längre hörru!"
Suck, ska jag ta bort allt idag? Nä, väntar till tisdag! Jag slår dövörat till och nonchalerar julgrejernas protester. Hör nog att de mumlar bakom min rygg. "Dammiga?" "Ja, vem är inte det?"


Vi har en "julafton" kvar...i morgon hoppas vi att alla är friska nog för att träffas för julklappsutdelning i Haninge...åh, vad jag längtar efter att få träffa äldste sonen med familj!!!

Förresten, vid närmare eftertanke, jag tar och byter kökshanddukarna...tror jag...;-)
Is och stenar bildar vackra mönster och former och solen skapar fina färgeffekter.
<3

Det var isigt i vinden idag. Bet i kinderna. Men härligt med promenad i solskenet. 
Nu känner jag mig lite mindre "dammig" ;-)

Maken lägger "IKEA-pussel"...Idag släppte jag äntligen "beslutsångesten" och när maken sa: "nu måste vi komma till skott", så tog jag beslutet om vilket bord vi ska ha....(hoppas, hoppas, att det blir bra!)

Efter söndag kommer måndag. Fast ingen "vanlig" måndag utan trettondagsafton...

Höll på att glömma miljötipset! Det blir kort och gott: PANTA MERA! :-)

Ljus och kärlek
<3

PS: Det blev bra med bordet! ;-)
Fattas bara en snygg matta. Och så ska kuddarna "puffas" till lite och så....det blir nog som min son brukar säga: "Kanon!" ;-) Längst ner till vänster: hund ;-)

Kommentera inlägget här :