Stekt fläsk och bruna bönor

publicerat i Allmänt;
Vaknar försent för att hinna ta vara på de sköna morgonstrålarna. Struntar i alla varningar och sätter mig ute en stund utan att smörja in mig. Jag vill få lite färg!

Minns barndomens "bränna". Man solade och badade, brände sig och smörjde in sig med Nivea, ur den runda plåtburken, för att undvika att "fjälla". Föga visste vi om solstrålarnas biverkningar. Det skulle visa sig många år senare....

Efter att under en massa år smörjt  in sig med krämer/oljor med alla olika slags skyddsfaktorer läser jag att krämerna/oljorna är farliga för huden. De innehåller cancerframkallande ämnen!

Suck...hur man än gör så gör man fel ;-) Hur man än vrider och vänder på sig så har man ändan bak ;-)
Månen sent igår kväll. Någon gång vid 4-tiden på morgonen blev den "full" :-)


Vid 11 går jag in. Får sällskap av en tacksam hund...

En festligt minne dyker upp. Min familj som bestod av far, mor och två döttrar brukade vara rejält bruna efter semestrarna på Gotland. När brunbrända familjen kom hem till Härnösand brukade pappa presentera oss som: "Stekt fläsk och bruna bönor"...:-))
Rosenbusken i kvällsljus. Den är underbar!!! <3


Det blir en het dag idag...Redan + 31 i skuggan.

Det var varmt igår också när min kära vän och jag äntligen kunde återförenas och ha en riktig "bara-du-och-jag-pratar-dag". Underbart! Hon är väninnan som jag tror alla kvinnor vill ha. Väninnan i huset bredvid. Med barn i samma ålder. Hon var svaret på mina böner. En tjej att dela tiden med under småbarnsåren. En tjej att prata om allt med. Så dök hon upp, en underbar, vacker tjej flyttade in i radhuset vägg i vägg...
Vänskapen består även när vi bor på skilda håll. Och nu är barnen stora och vi får prata helt ostörda. Hon tillhör de av mina vänner som ger energi och sprider glädje. Det enda problemet är att hon inte förstår själv hur fantastisk hon är! <3
Vacker blomma och fin kruka från min vän <3


Klockan tolv är jag ute igen. Sitter i paviljongen. Det fläktar skönt. Hunden ligger i gräset, i skuggan. En stund. 
Dags att luncha. Det får duga med yoghurt och flingor.

Känner mig märkligt rastlös för att vara en dag då jag borde ha behov av vila...

Klockan 2 bestämmer jag mig för att gå ut i solen igen. Gör i ordning glas med citronvatten till maken och mig. Maken jobbar ännu. 
Solstolen är "het"...orkar sitta där en kort stund...


Många tror att sol och värme är bra för min värk. Men det är väderväxlingarna som påverkar mig. Så stabilt väder under en längre period är bra, vare sig det är kallt eller varmt. :-) Vet inte om det är så för alla med fibromyalgi men så är det för mig.

Men solljus är bra för själen! Kanske min själ som är rastlös?;-)

Klockan har hunnit bli fyra. Hunden står ute på gräsmattan och skäller på "något" vi inte ser ;-)

Blir nog sen middag. Vi tänker grilla...

Jag försöker lösa korsord...i omgångar...hjärnan vill inte riktigt vara med...:-)

Ljumma sommarvindar smeker förbi. Aldrig hade jag väl trott att jag efter denna blåsiga vår och försommar nu skulle välsigna vinden! ;-)

Vid sjön igår kväll. Vi har ännu inte lagt i vår båt. Beställt ny motor. Den förra blev ju stulen....Längtar att komma ut på vattnet! En båttur är lycka! :-) Tids nog så :-)


Var rädd om dig i värmen. Njut i både sol och skugga. Drick vatten. ❤️
Och titta gärna efter fullmånen i kväll. Hoppas du ser den ❤️


Kommentera inlägget här :