Tur vi har experter ;-)

publicerat i Allmänt;
När man bott en längre tid i samma område lär man känna sina grannar. Kanske inte sådär personligt men man känner till deras egenheter. Precis som dem känner till våra egenheter. Vi iakttar varandra, naturligtvis. Inte sådär närgånget som fd statsminister Göran P som anklagas av sina grannar för att ha kikat in i deras sovrum! Hoppsan! Det var inte fint gjort! (Om det nu är sant) Så gör man inte! ;-)

Nu berättar jag i dåtid om två par som bodde granne med oss. Båda paren var lite äldre. Ena paret var helt klart pedanter. I alla fall mannen. De städade ofta och deras fina mattor skulle alltid ut och piskas. Varje matta var ihoprullad och snörad. Vid piskställningen knöts snörena upp, mattorna piskades och så rullades mattorna ihop och snördes innan de bars in igen. Vilket jobb! Deras bil stod inne i garaget med skydd på taket, hela året förutom någon vecka på sommaren. Alltid rengjord och blänkande. Men knappt använd...
Det andra paret som vi la märke till var så omaka till utseendet. Hon var kort och han var lång. Hon gick alltid en bit före honom, trippande på snabba ben, han långsamt efter med sävliga kliv. Hon öppnade alltid ytterdörren och han hann alltid in precis innan dörren slog igen... 
Båda paren tillhörde vår vardag. Vi kände dem inte mer än att vi hejade. Men deras egenheter charmade oss. Undrar vad de tyckte om oss??? Tänk om vi var så tråkiga att de knappt la märke till oss? ;-)
---

Så är det oroligt i Israel igen. Detta eviga konfliktområde...Tre religioners heliga mark. Frustration och våld som föder våld. Tvåstatslösningen känns än mer avlägsen. En mur som byggts, nya bosättningar på ockuperad mark, stenkastning och tunga artilleriet...oskyldiga offer på båda sidorna...
Det är en "never ending story"... Om jag tror på fred? Nej! För att få fred måste man vilja fred... 
Kanske tycker du att detta inte angår dig, men sen jag var i Israel 1976 kan jag inte sluta engagera mig. Så här på distans. 
Jag minns hur vi vandrade genom gamla Jerusalem, på väg till Klagomuren. Det var judarnas sabbat. Någon sa: "titta uppåt, mot taken!" Där var de, där låg de på taken, militärerna med sina vapen riktade mot folk på gatorna. Det kändes både tryggt och väldigt läskigt...

(Om du vill läsa om hur jag var nära att bli "bortgift", får du bläddra bland inläggen ett par år tillbaka ;-)
---

Den stora nyheten i vårt land idag verkar vara att prinsparet väntar barn. Tyckte väl att Sofia såg lite besvärad ut på dopet. Som om hon ruvade på en hemlighet ;-)
Det blir lite av löjets skimmer i baby-yran, när Aftonbladets hovexpert uttalar sig: "Måste blivit till i somras!"
Jag kunde inte låta bli att skratta åt detta...det är tur att vi har experter, eller hur?;-))
---

Det rasistiska partiet meddelar att de lägger miljoner på att skrämma flyktingarna från att komma hit...Mindre riksdagsarbete, ut och dela ut flygblad!
Är de desperata??? Klarar de inte längre av att se människors engagemang, solidaritet, medkänsla???

---

Läste om kvinnan från Syrien som flydde med båt till ön Lesbos. Hon var höggravid och födde sitt barn på stranden precis när hon kom i land...Vilket mod! Och det visar ju verkligen att de flyr för sina liv, inte för nöjes skull eller för att de vill ta del av vårt välstånd. Vilket de ibland blir anklagade för. 

---

Plötsligt har halva oktober gått...Vackert frostig på morgnarna, solig och frisk på dagarna och så alla dessa färger. Jag trotsade febern och gick ut en sväng och njöt. Av höstglöden :-)
I måndags


En titt ut genom fönstret. Höstglöd!


Nu sängläge igen. Det är nog bäst så.

Gillar denna tavla. :-) (Som vi säljer på www.marinestyle.se )

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :