Rapport från en förstukvist

publicerat i Allmänt;


Njuter i solen på förstukvisten. Njuter av stillheten. Och vårsången - fågeldrillarna. 

Lammskinnet från Gotland får värma baken ännu en tid...;-)

Påfågelsöga och Citronfjäril fladdrar prålande förbi. 
Vid fågelmatarna är det ett  hackspettspar som just nu lunchar. Tidigare var det ekorren som mumsade i eget majestät. Hen gillar att vara "herre på täppan". Hunden har gett upp jagandet...eftersom han inte kan klättra i träd ;-)
När hackspettarna ätit sig mätta vågar sig småfåglarna fram. 
Igår såg jag bara enstaka blåsippor, idag är det blått "överallt". :-)
Den där underbara sippan med sin alldeles speciella blå nyans. Det rasistiska partiet som gjort blåsippan till "sin" blomma, har ju inte fattat att riktiga blåsippor inte har den blå nyans som deras symbol har. Jag vet, "svenskblå", men det är inte blåsippan! 

Nu brummar en humla förbi :-)

Maken, stackarn, har fått allergi och försöker hålla sig inne. Hunden...tja, han gör mig sällskap ibland men kurar sen ihop sig bredvid husse i sängen. Nej, husse sover inte, han tittar på film. 

Det är återfödelsens tid. Nymåne. Nyvaknande. 

Allt som vaknar är inte så välkommet. Det prasslar till i fjolårslöven. En orm! Jag vill inte ha huggormar på gården! Står länge och studerar den. Huggorm eller snok? Tycker att den inte ser så uppnosig ut. Den är lite gul på sidan och nacken och ögonen ser ganska snälla ut...går in och kollar i en bok för säkerhets skull: jodå, det är en snok som hälsar på. Har den något budskap tro?
Läser i Solögas bok "Djurens bok"...
Klockrent! Ett mycket passande budskap för mig just idag. För jag "velar och velar"...;-)
 

Den där balansen....

Glad och tacksam för denna fina söndag. Vilodag men jag jobbar lite ändå. Vilodag är det ändå för jag försöker vila från "världens brus". Ibland måste jag det. Det stjäl så mycket energi. Fyller på energi via naturen. Tankar sol och fågelsång. Stillar tankemaskinen och bara "är". Idag. Här och Nu. Hittar balansen. Andas. Hittar min sanning. Andas. 

Var rädd om dig är du snäll :-) 
Var rädd om Moder Jord. <3
Andas. 
Här och Nu - är Du!
❤️

Kommentera inlägget här :