Bye bye vackra ö

publicerat i Allmänt;
Måndag kväll: vi kollade olika alternativ gällande restauranger. Men så kände vi plötsligt att vi går till Kinarestaurangen igen. Och det var bra. Både för den goda matens skull men också för att vi fick en bättre inblick i ägarnas situation. Vi visste att de måste stänga sin restaurang men nu fick vi veta lite mer. Trevliga ägarinnan berättade om hur en rik ung man från Libanon köpt upp en massa fastigheter i Visby och chockhöjer hyrorna. Ägarna av Kinarestaurangen har kämpat länge med att ha öppet året om till glädje för de som bor och arbetar runt torget. Nu planeras det att öppna en nattklubb där...som om det nu behövdes en nattklubb till i stan?
Sorgligt att de måste stänga tycker vi och de gäster som dök upp. Kanske hinner vi äta där en gång till före stängning i oktober? Men som både jag och ägarinnan konstaterade: man måste se ljust på framtiden och all förändring är inte av ondo....

Vi vandrade tillbaka till hotellet via stadens vackra gränder. 
Kajsarn
Tisdag. Sitter på färjan. Tittar ibland på en film som jag sett några gånger förut. 
Havet är lugnt. Solen skiner.

Efter att ha checkat ut och gett hotellet gott betyg åkte vi till härliga Högklint. Och beundrade som vanligt utsikten.

Vi tror att vi varit på nästan alla ställen på denna ö. Vi tror att vi har sett nästan alla platser ;-) Självklart har vi inte det. Idag upptäckte vi fiskeläget Ygne med sin vackra stenstrand.
En varm slät sandsten i handen <3

Och jag kunde ju inte låta bli att skapa...;-)


Sen var det dags för mat. Lunch på arenan. Johan hade lagat god mat igen. :-)


Efter den goda måltiden återstod shopping i stan innan vi åkte och ställde oss i bilkön till färjan.

Bye bye underbara ö! Längtar redan tillbaka! <3

Pax et Bonum
❤️

Kommentera inlägget här :