Ut till fåglarne

publicerat i Allmänt;
Valborg.

Mina rojalistiska vänner må ursäkta mig men att kungen fyller 70 år känns inte så primärt för min del. Han blir så uppvaktad och firad ändå. ;-) Ni som känner mig vet att jag är lite kluven när det gäller monarkins vara eller inte vara...
Men okey då: Grattis Kungen och alla andra som fyller år idag! Ingen människa är förmer än någon annan men en del har mer pengar att fira med och får mer publicitet. ;-)


Idag vill jag fira Våren! Och det är inte så svårt en sån här fin vårdag. Solen skiner och när det är vindstilla är det riktigt varmt. Sädesärlorna vippar omkring på gräsmattan, fågelkören har vårkonsert, det blommar lite överallt, knopparna på träd och buskar är sprängfyllda. Återfödelsen. Ljuvligt! 

Vi tar en promenad ner till sjön.
När vi var här senast var det fortfarande is på sjön...:-)

Brasan är färdig att "tuttas på" ikväll. En trevlig granne som är brandman (bra att ha på Valborg!) sprutar vatten på kasen. 
"Du vet jag är brandman, jag kan bara släcka eldar, inte tända", skämtar han. 
Vi pratar en stund. Får höra att folk sett björn här i närheten. Tidigare spår av lo. Så är det vilda läget nu...
Vi känner oss tacksamma att vi får njuta av älg. Det gick omkring två stycken här utanför huset, på hygget, igår kväll. Försökte plåta men det var skymning och allt var grått så det funkade inte. 


Citronfjärilen har flugit nära mig idag. Som om den ville säga något...

Citronfjäril:
"Var lugn. En ny dag innebär en ny början. Min gåva till dig är att få en ny start."
- Ur Djurens Språk av Solöga -

Tack för det budskapet! <3

Undrar vad det är för figur som tittar ut från gamla fruktträdet? ;-)
"I sippornas tid" av Oskar Bergman

Välkommen Våren!!!
Visserligen vaknade jag med ett svullet och rinnande öga och det kan bero på våren...allergi...eller förkylning...men jag vill ändå försöka vistas ute bland "fåglarne" :-)
Och stå och frysa vid brasan i kväll.  ;-)

Önskar Dig en fin Valborg. Hoppas att den blir precis så som du vill ha den. Man måste ju inte göra något särskilt. Bara vara är också fint. Eller så kanske du jobbar? Hur som: Välkommen Våren! 
Du står där i din fulla prakt! Tack! 
Och prosit!

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :