Galghumor?

publicerat i Allmänt;

Jag vet inte vad det beror på men jag gillar såna här "rejäla", gamla trägalgar. När jag går här och rensar kan jag inte låta bli att läsa på dem och fundera på var de kommer ifrån och det blir lite av en resa i tiden. :-) Galgen från Säffle kommer via mamma. Hon har bott där som barn. Galgen från Enköping kan vara antingen från min mormor och morfar eller från makens släkt. "Firma för kvalitetskläder" :-)

På den svarta galgen står det "Skogshögskolan Garpenberg"...??? "Sundström Härnösand", ja, den är från min familj. Jag växte upp i Härnösand. Så en till från Enköping. Och...den spännande från: "Televerket"!? Hm..ja, där har ju maken jobbat men inte tror jag han fört med sig en galge därifrån? Får fråga honom när han kommer ner från taket. Ja, taket på boden alltså...;-)

Den från Stockholm vet jag ingenting om. Den från Göteborg kan vara antingen från min farfar och farmor, de bodde i stan några år, eller så har den hamnat här via mammas make som var göteborgare. De andra två sätter jag ? på.
Naturligtvis hänger de framme och används här i torpet. :-)

Det glada idag:

Vad kul med OS-medaljer och världsrekord! Heja tjejer, ni är bäst!
Nej, jag sitter inte uppe på nätterna och tittar, jag är för "gammal" för det...hi hi...fniss..."annat var det förr minsann"...:-D

Det sorgsna idag: (som inte får så stora rubriker)
Idag tar jordens resurser slut. Från och med idag och året ut lever vi på lånat naturkapital. Vi konsumerar jordens resurser snabbare än den kan leverera. Detta kallas Overahoot Day och infaller allt tidigare under året. Nu får vi hoppas att det blir allvar av klimatavtalet. Och så får vi var och en ta ansvar så gott vi kan. Jag läste om detta på DN och Aftonbladet. Gör gärna det du också! Fast det kanske du redan gjort? ;-)

Ett märkligt väder denna dag! Varmt, lite sol och en väldig blåst. Blåsten tar i så stolar ramlar omkull och dukar flyger all världens väg. ;-)
Maken bygger och bygger och snart är boden färdig! Förutom målning förstås men det får nog vänta.

Hunden är lite trött på oss. Att vi inte är inomhus tillsammans eller i ett av husen tillsammans utan bara far omkring och fixar överallt. Han är en sån typ av hund som alltid ska ha kontroll. Han t o m väntar utanför dörren när man går på toa! ;-) Det blir lite jobbigt för honom det där...

Nu är det kväll så snart får jag sova

Han har dessutom fullt sjå med att skälla på alla mystiska ljud som blåsten orsakar...inte lätt att vara hund här inte...<3

Önskar dig en god natt när det blir så dags :-)
❤️

Kommentera inlägget här :