Oj, vilken dag!

publicerat i Allmänt;

Svårt att sammanfatta och smälta alla intrycken från denna otroliga dag. Efter frukost for vi iväg norrut. Enda egentliga målet var Blå Lagunen. I övrigt var vi fria. Så gör vi alltid. Ett mål, resten "blir det det blir". Mer spännande så och mindre stressigt, tycker vi. :-) Vi svängde ner vid Brissund. (Underbart namn!) Och besökte underbara Krusmyntagården. Njöt av alla dofter i örtagården. Sol och värme och en skön vind. Inhandlade kryddor i butiken.

I Brissund åkte vi ner till fiskeläget och badplatsen. Äntligen "sand mellan tårna" ;-)

Därefter fortsatte vi norrut mot Hallshuk. Där fanns ett kapell som med ett annorlunda utseende. Tyvärr fanns ingen infoskylt.

Tillbaka mot Kapellshamn. Dags för lunch. Plötsligt dyker det upp ett mysigt ställe. "Gotlandsvåfflan" :-) Maken beställde "Viltvåffla", jag beställde Gotlandsvåffla med saffran och Salmbärssylt. "Hel?", frågade den trevlige killen i kassan. "Ja", svarade jag lite förvirrat. Sen såg jag att det fanns tre storlekar att välja mellan...

Jag sa en hel. Och det jag fick..,gott men mycket ;-))

På dammiga vägar nådde vi målet, Blå Lagunen. Mycket folk. Lilla strandremsan var upptagen men vi vandrade bortåt en bit och hittade en skön plats att bara relaxa på, njuta av solen och det turkosa vattnet. Blå lagunen är ett gammalt kalkbrott.

Vi njöt länge. Sen tog vi vägen mot Bunge. Och gjorde ett återbesök på Bunge friluftsmuseum efter en massa år. Det var var väl värt ett återbesök! Jag tog massor med bilder men visar nu bara ett fåtal.

1700-talsgården
1600-talsgården
Gotländskt gårdskors

Mycket mer finns att visa men det kommer senare. Vackra fönster och spännande lås bl a.

Söderut igen. Mot mitt älskade Tofta. På söndag är vi ditbjudna till min farbror och faster men vi ville åka en runda ändå. Och vad händer? Jo, min faster är ute och promenerar. Vi stannar och besöker dem i stugan med den underbara utsikten ner mot Tofta strand. Vi pratar en stund. Nästa gång får vi kaffe. :-)

Solen går ner när vi åker tillbaka till Visby. Hinner inte fota själva nedgången men den vackra himlen efteråt.

22 grader varmt

God natt från mig på sagoön.
❤️

Kommentera inlägget här :