Vi drog till Axmar

publicerat i Allmänt;

Bland det första jag såg idag när jag tagit mig upp ur sängen och ut på gården, var att ännu en vacker Stockros slagit ut. Denna i en mer vinröd nyans. Så vacker <3
"Vi åker ut en sväng före lunch", bestämde vi vid frukosten. Vi kom hem vid 17-tiden. Belåtna efter en härlig tur till Axmar. Först överraskade vi gamla vänner till mamma i Bergby. Väldigt trevligt. Alltid så mysigt när vänner från förr träffas igen efter mängder med år. Du vet, "julkortsvännerna" ;-)Sen åkte vi till en av Gästriklands pärlor. Fiskeläget Gåsholma där vi åt världens godaste siksmörgås. Tradition för maken och mig men som inte blev av förra sommaren. Mysigt att vara tillbaka. :-)

Sen till mitt och makens absoluta favoritställe: Axmar bruk. Hyttan, hamnen och slottsparken. Vilken fantastiskt historisk och vacker miljö. Och romantisk. :-) Även om livet för väldigt många var oerhört hårt där under brukets tid.

Slottet som revs...så synd...

Där slottet en gång låg. I bakgrunden syns det stora lusthuset som nu rustats upp. :-)

Lusthuset har blivit så fint! Och den där hunden längst upp, den har jag aldrig sett förut. Måste ta reda på historien omkring den :-)

Det är så vackert i Axmar. Jag älskar att vara i denna historiska miljö. Kan inte riktigt säga varför, det är en känsla, en positiv känsla. :-)
Berättar mer senare om både detta och Österbybrukbesöket. (Långt ord!)
Är trött nu, fibromyalgin bråkar med mig, men...så mycket jag orkat den senaste tiden! Varifrån kommer denna energi? Är så tacksam <3

I stan är det Gävle Pride. Så glad att de fick fint väder och att så många ville vara med och sprida kärlek. Jag hoppas kunna få uppleva detta nästa sommar. :-)

Det känns som om sommaren är tillbaka. I alla fall idag. Sol och + 21 grader. Alldeles lagom. ;-)

Hoppas att du också har det bra och att solen skiner på Dig.

Var rädd om Dig! Du, just Du är värdefull!
❤️

Kommentera inlägget här :