Hitta inte på några dumheter nu!

publicerat i Allmänt;
"Hitta inte på några dumheter nu", säger maken i bestämd ton till mig. Han och hunden ska strax åka ut till torpet. Min kropp klarar inte en bilresa idag, så jag måste stanna hemma. Med "dumheter" menas exempelvis: dammsugning, strykning, garderobsröjning, gardinbyte...sådant jag absolut "måste" göra men absolut inte bör göra...
Han har så rätt! Min kropp värker i varenda led och muskel efter en intensiv tid. 
"Lägg dig i sängen och vila!"
Det är av kärlek han beordrar mig. När nu inte jag lyssnar på min kropp får maken sätta ord på det jag bör göra...<3

Det är en kall vinterdag. En mycket blek sol lyckas ibland titta fram mellan molnen. Små snöbyar drar snabbt förbi. 

Trettondagen. Undrar hur länge vi kommer ha kvar denna helgdag? Firas till minne av de vise männen som följde stjärnan och hittade till Jesusbarnet i Betlehem. De överlämnade sina gåvor och varnade Josef och Maria för kung Herodes som ville döda Jesus. Det är då som den lilla familjen blir världshistoriens kanske mest kända flyktingfamilj.
Tre vise män i keramik. De tillhör min fina krubba. Kamelen är köpt i Betlehem. :-)

Nu har maken skickat två fina bilder från torpet. - 13 grader och precis lagom med snö. Jag tycker lite synd om mig själv en stund, för att jag inte kunde följa med ut ;-) Sen känner jag tacksamhet för att jag har det så bra som jag faktiskt har det! Det kommer fler fina vinterdagar, hoppas jag! 

Längtar dit! 

Undrar om starta tvättmaskinen tillhör "dumheterna"? ;-) Äh, det får vara. Det är helgdag idag. Satsar på lugn, ro och tystnad istället. Så tyst som det nu kan bli i en stad. ;-) 
Vila och meditation får det bli. Och ett fotbad till kvällen. En bra bok och det sista av julgodiset. "Sötebrödsdagarna" är härmed över. ;-) Lax till middag. :-)
Jag har det väldigt bra! Och jag lovar: inga dumheter. Idag...

Önskar dig all det lugn och all den ro just Du behöver!
❤️


Kommentera inlägget här :