Dance the blues

publicerat i Allmänt;

Efter en lite mindre hostig natt vaknar jag sent. Andas in. Andas ut. Vinklar på persiennen: Vitt. Snörök. Blåst. Snöfall. Som "vanligt" är det värst över Gästrikland. ;-) Risk för 30 cm snö under dagen. "Prognosen ser fortsatt snötung ut", skriver GD. 
"Gilla, gilla la la la läget"...???

"Paddan" har pipit flera gånger under morgonen. Möts av nyheten att David Bowie lämnat jordelivet. Lite förvirrande eftersom han nyss släppt en ny platta. Cancern tog honom. Sorgligt. Han var verkligen en av de stora musikerna. En av min ungdoms stora favoriter. Miss you! Thank you for your music! R.I.P David Bowie <3

Nu har jag lyssnat och tittat på ett stort antal musikvideor med Bowie. Minnen, härliga minnen. Den där rösten! Och hans olika stilar, olika utseenden. Olika personligheter. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att dansa med i "Let's Dance" ;-) Satt inte heller still under "Dancing in the Street" med polaren Mick Jagger! Vilka killar!!!!

Sen var jag yr och måste vila. ;-)

Längtar så efter att bli fri från förkylningen och medföljande trötthet. Ingefärate och en klick honung! Lenar och lindrar. :-)

Snön yr. Temperaturen har stigit till 0. Den tunga, blöta snön ramlar ner från tak och träd. Plötsligt längtar jag till sommaren...

"Let's dance put on the red shoes and
dance the blues

Let's dance to the song
they're playin' on the radio

Let's sway 
while color lights up your face
Let's sway
sway through the crowd to an empty place"

Osv....
❤️

Jag är väl medveten om att denna sång är en av hans lättviktare. Inte alls intellektuell eller djup som många andra. Men efter att ha sett hans senaste (sista) ångestfyllda men vackra videor så kände jag just nu för det lättsmälta och glada :-) 
Helt klart var hans sista låtar ett farväl...

Kom ihåg: "We can be Heroes" :-)

Slutklottrat från min igloo.
Var rädd om Dig 
❤️


Kommentera inlägget här :