Det där med minnet...

publicerat i Allmänt;
Först: Grattis Ingemar Stenmark till de 60 åren! Och tack för alla spännande (de bar å-) åk du bjudit oss på!!! 

En särskild tanke går idag till Josefin Nilssons familj och vänner. Begravningen var idag. R.I.P Josefine <3 Tack för det du gav oss! <3

Man kan måla och rita på mobilen också, har jag precis upptäckt :-) Det är jättekul! 


Det här tror jag också :-) Frid i själen ger fred i världen. <3

Nu blev det väderomslag igen. Och i och med det kom min värk i leder och muskler tillbaka. Fibromyalgin....det är bara att "gilla läget"...fast det gör jag ju inte...:( Men evighetsförkylningen försvann...eller bara har en paus? ;-)

Det är konstigt det där med minnet. (Eller det kanske bara är mitt slumrande minne som beter sig så här?) En "gammal" vän från barndomen hörde av sig via Fb. Jag satt som ett frågetecken. Inte känner/kände jag väl denna person? Gräver i minnets alla skrymslen och vrår. Nä, inga klockor ringer. Sätter mig och målar och plötsligt slår minnet till: ja, men självklart! Det är ju...! Plötsligt bara ramlar bilder och händelser fram. Lite diffusa först men sen klarnar de allt mer. Det här är ju en vän från min uppväxt i Härnösand. Jag flyttade därifrån 1973. Så glad att hon hittade mig! Det visar sig att vi har en del likheter. Gifta, två vuxna söner, ett barnbarn...:-) Kul med "nygamla" kontakter! "Det är livet!" <3

Vi har haft telefonmöte i familjeföretaget idag. Vi var alla fyra på olika ställen. Så man är tacksam att telefoner finns! 

Så blev det fredag igen. Om en vecka är det påsk. På måndag fyller en kär vän år och samma dag är det dags att "rocka sockorna" igen...ni hänger väl med :-)
I morgon lördag är det Earth Hour mellan 20.30 - 21.30. Då vi släcker lamporna för att uppmärksamma klimatfrågan.  Helt frivilligt naturligtvis. En del hävdar att detta är onödigt och fånigt. Själv tycker jag att det är mysigt att sitta i mörker en stund. Det som vi tar för självklart idag kanske inte är det i all framtid...kanske behöver vi uppmärksammas på detta? 

Önskar dig en trevlig helg! 
❤️


Kommentera inlägget här :