Finns det liv norr om Dalälven? ;-)

publicerat i Allmänt;
Det jag nu kommer att skriva är inte ett försök att klaga eller kränka vår huvudstad eller dess invånare. Det handlar enbart om TV4-nyheterna. 

Det finns en del av Sverige, några landskap som man i folkmun slår samman till: Norrland. Det bor folk i Norrland. Där finns städer, samhällen, byar. Folk jobbar och går i skolan. Man bor i hus och man kör bil. Man pratar svenska, dock med olika dialekter, men var pratar man inte dialekt? Vardagslivet är ganska likt livet i Stockholm, bara lite friskare luft och mindre trängsel på gator och trottoarer. Det kan vara lite längre till närmaste grannen ibland. Man har TV och följer med vad som händer i världen. Det händer en hel del i Norrland också. Som jordskalv, med magnituden 3,9 t ex. Man kan ju tycka att det är en nyhet som borde intressera hela landet. Men nej, när en "norrlänning" ifrågasätter varför man inte tar upp detta på TV4-nyheterna, blir svaret: "Vi valde att ta upp viktigare händelser som rör Stockholm. För här bor det flest människor..."??????

Finns det liv norr om Dalälven? ;-)

Jag hoppas att ni förstår ironin i det jag skriver...Kan bara inte låta bli att fundera på om "rikstäckande" är ett bortglömt ord på TV4?

Rockat sockor hela dagen. För att uppmärksamma Downs syndrom och hylla våra olikheter <3

Jag har idag märkt av det där "var-har-jag-lagt-mobilen-syndromet"...det uppstår ofta när jag går och väntar på ett samtal...hittade den naturligtvis...på en märkligt ställe...(inte kan det vara jag som la den där? Svar: jo!) Men skärmen såg så suddig ut! Smutsig? Nej...jag hade inte glasögonen på mig...var hade jag lagt dem?...hi hi...livet är hårt ibland...fniss...skyller på åldern...måste vara åldern! ;-))

Idag kom två stora leveranser till jobbet. Packa upp, räkna, bocka av, lägga på plats i lagret, lägga upp på webben. Det är kul att jobba! :-)

Och så var det det där med: "stängde vi av vattnet i torpet?"....Ut en sväng...jo, vi hade stängt av vattnet...förstås...;-) Stannade och åt längs vägen. Vid favoritgrillen. :-)
Det där knepet med att säga högt för sig själv: "nu stänger jag av vattnet", är nog inte så dömt :-)

Har glatt ett födelsedagsbarn idag. Vad mysigt det är att glädja andra. <3
Ljus och Kärlek
❤️


Kommentera inlägget här :