Novembergrått, påven och Allhelgonadagen.

publicerat i Allmänt;

Det finns ett ord som passar denna 1 november: "novembergrått". I min lilla vrå av världen regnar det och som sagt, det är grått. Och kallt.
Jag vet att jag brukar ta fram det positiva och vackra i de grå nyanserna. Men...idag, har jag svårt att få det att fungera. Inte så att jag har en negativ sinnesstämning idag, nejdå, men ibland måste saker få vara grå i en svartvit värld. Det ligger något av ett lugn i det.

Det är Allhelgonadagen i dag. Vid tågstationen stod människor från Svenska Kyrkan och delade ut ljus i morgonrusningen. För att påminna om att ta en minut i stillhet och tänka på de kära som slutat sin jordevandring. Och flyttat till ljuset. <3

Tända ljus behöver vi göra i mörkret nu. Eller skapa eget solsken :-)

Han har sagt mycket bra han, Franciskus. De här orden är jag väldigt förtjust i. De är så sanna.

Igår åkte Izabelle hem. Som vanligt blir det tomt och tyst efter henne. Men spåren är många. Jag plockar ännu grejer ur modellskeppet t ex. "Det är dockans sovrum" förklarade Izabelle när jag undrade varför dockan låg i fören på skeppet. ;-)

Klippte mig igår och fick ny lyster i håret. Vi pratade om vinterstormen -98, jag och frissan. Hon var här på plats, jag upplevde den på distans. Hoppas att det aldrig blir så mer! Det var väldigt fööör mycket med snö på mycket kort tid då...

Ikväll ser jag på "Det sitter i väggarna". Extra kul i kväll eftersom det är ett hus i Bergby (norr om Gävle) som ska få sin historia berättad. :-)

Förbanna inte mörkret! Tänd ljus!
❤️

Kommentera inlägget här :