Härligt ärligt

publicerat i Allmänt;

"Herregud, hundskrälle, gå och lägg dig igen! Klockan är ju bara 5!"
Men hunden går inte och lägger sig. Han vandrar runt våra sängar och lägger nosen mot våra ansikten, en fuktig varm nos, och viftar på svansen så de vita gardinerna fladdrar som spöklakan i mörkret. Okey, det är vintertid men även om det var sommartid så är det lite väl tidigt att gå upp. Maken och jag låtsas sova. Hunden flåsar och skrapar på den stängda dörren. Till slut får maken nog och kliver upp. Söndagen startar. Men barnbarnet sover ännu en timme. Och jag får sova ännu längre...tacksam...

Inga båtar i sjön längre, konstaterar Izabelle. Hon följde med farfar ut till torpet och matade fåglarna.

När jag lyckas ta mig upp inser jag att nu är ett nytt slags väder på gång. Det känns i hela den värkande kroppen. "Vädergumma" som jag är. ;-) Läser sen att vintern är på väg...På tisdag blir det...nä, vi tar det då...prognoser kan ju ha fel ;-)

Vi såg på "Så mycket bättre" igår när det var Magnus Carlssons dag. Det var många tårar som föll. Det var mycket som var gripande och fint. Ändå blev stämningen inte tung utan varm. Och så rockade Tommy Nilsson till det på slutet. Härligt! :-) Det är så härligt ärligt med program som innehåller både gråt och skratt. Lek och djupt allvar. Tycker jag. :-)

Efter lunch idag promenerade vi iväg till arbetslokalen för jobb. Men Izabelle hade plötsligt "inga ben" så farfar fick bära henne på sina axlar. Hennes glada skratt ekade mellan husen här när farfar busade med henne. Barnskratt, det är något speciellt smittande med det :-) Man kan inte vara sur när man hör det :-)

Klockan i arbetslokalen var inte omställd så jag gav hunden mat en timme för tidigt...;-) Han protesterade inte..;-)

Grattis underbara Izabelle på namnsdagen!

Tänker lite extra på Italien idag. Otäckt med jordbävningen. Hoppas att det är över med skalven nu.

Ljus och Kärlek och tack för att just Du ville läsa!
❤️

Kommentera inlägget här :