"Har du ont farmor?"

publicerat i Allmänt;

"Farmor, har du ont farmor?" Undrar barnbarnet när jag med ett stönande försöker ta mig upp från stolen. "Ja, jag har ont i benen och ryggen". Förklarar jag. "Farmor, du får gå till doktorn, farmor." "Ja", svarar jag, "kanske det...men inte nu..." Hur förklarar man "kronisk smärta" för en treåring? "Nej, inte nu!", säger hon. "Jag ska ta en tablett, så blir det nog bra", säger jag. Barnbarnet nickar och så fortsätter vi att skapa de mest otroliga saker med Play Doh. :-)

Vi har varit ute i kylan idag också. Maken och Izabelle var först ut på gården och höststädade tillsammans med grannarna. Då fick farmor och hunden stanna inomhus. Men lite senare gick vi ut tillsammans allihop. Lekplatsen lockade.

Det tyckte hunden var mindre kul ;-)

Växterna runt lekplatsen lyste i vacker höstprakt.

Jag antar att det är mycket "bus eller godis" idag. Fast jag har varken sett några benvrangel eller häxor ännu. ;-)

Nästa helg är det Allhelgonahelgen. Det är en fin tradition tycker jag.

Fick rosor av maken igår. Igen. Lycklig och tacksam är jag.

Mina söner är på kurdisk bröllopsfest ikväll. Ska bli spännande att höra hur de upplevde det. Kurdisk dans skulle det bli bl a. Säkert härligt! :-)

Redan mörkt ute. "Det är mitt i natten", säger barnbarnet. Nja, det är några timmar kvar till dess. I morgon är det så här mörkt redan klockan 17! Vintertid.

Bad och nattning med läsning ur bok är det nu dags för. Mysigt.

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :