Ask, brons och guld

publicerat i Allmänt;

Askens blad är så vackra. Dessa ännu gröna. Jag har bara sett två Askar här och de båda växer bredvid varandra.

Läser att Asken är sist av alla lövträd att slå ut sina blad, inte förrän i juni. Men den är först med att fälla sina blad, i slutet av september. Den är vanlig som vårdträd på våra gårdar. I den nordiska gudasagan kan man läsa om en jätteask, världsträdet Yggdrasil, i vars krona man trodde att gudar och jättar bodde.

Vi tog en riktigt lång "långpromenad" idag. Längs vägar vi inte gått på väldigt länge. En skön höstdag idag också om än mer mulen. Längs vägkanten växte täta ormbunkar. De flesta har skiftat färg. Från grönt till brunt. Men jag föredrar att se skiftningarna i brons och lite guld. :-)

Brons och guld! :-)

Läser om några hjältar. Ett gäng tonårstjejer som ingrep när de såg en man som misshandlade en kvinna. De vuxna runt omkring gjorde ingenting, men tjejerna hade civilkurage nog att ingripa. Polisen är tacksam. :-)

Läser också om Löfvens besök i USA. Han och Obama är med och arrangerar ett möte om den globala flyktingkrisen. Jag oroar mig alltmer för presidentvalet...och jag kommer sakna Barack Obama och hans fru Michelle! Vilka karismatiska och kloka människor! Hur blir världen efter Obama?

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre skall du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."
Kloka ord av Dag Hammarskjöld

Frid och allt gott!
❤️

Kommentera inlägget här :