Återupptäcka

publicerat i Allmänt;

Har åkt längs vackra vägar idag. Bekanta vägar men nu var det längesedan sist. Ibland är det bra att "återupptäcka". Tog vägen via vackra Ockelbo till Gysinge. Via Högbo, Sandviken, Årsunda, Österfärnebo...Förbi Medskogssjön, där vi förr brukade åka och bada när killarna var små. En sjö med fin botten och skönt vatten och med vacker natur runtom. Vägen längs med Storsjön klassas som en av Sveriges vackraste. Det är lätt att förstå varför. Inga bilder att visa, ni får upptäcka själva om ni inte redan gjort det ;-))

Gysinge bruk. Vi åkte dit för två saker. Höstmarknad och ärende i butiken i Gysinge Centrum för Byggnadsvård. Mycket folk. Skönt, varmt väder. Köpte fisk, potatis, morötter och mjukt tunnbröd. :-) Och i butiken hittade vi vad vi sökte, fönstertejp och vadd. Och gammaldags chokladkola som inte är så bra för tänderna men himmelskt goda ;-) Centrumet är ett så mysigt ställe att vandra i och i butiken finns så mycket fint. Gammaldags tapeter, beslag, nycklar, hyllor, färg, gamla fönster och dörrar, skyltar...Man får tips om hur man behandlar gamla golv mm mm. Ett ställe för kunskap och inspiration. "Gofika" har de också. ;-)

Vi tog samma väg tillbaka hem, trots att det finns en snabbare väg ;-)

Ibland läser man något som får en att verkligen häpna. Som berättelsen om tjejerna som varit kompisar sen 14-årsåldern. Och som föder varsin dotter på samma förlossningsavdelning, samma dag, på minuten exakt samma tid!!! Lite magi över detta, eller hur? :-)

Alldeles speciell är också berättelsen om makarna Katie och Dalton Prager. De träffades via nätet, blev kära och gifte sig. Båda hade Cystisk Fibros. Nu har de båda dött med 5 dagars mellanrum... Katie sa att de åtta åren med Dalton var, trots sjukdomen, de lyckligaste åren i hennes liv <3

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :