Hundar och filosofi

publicerat i Allmänt;

1 september blev en varm dag här i min vrå av världen. :-) En skön sensommardag. Hoppas att Du också haft/har en fin dag.
Välkommen september! <3
Vilodag för mig med en värkande kropp. Och för en trött hund. ;-) En promenad till sjön blev det i alla fall. Våra grannar har gjort så fint där nere med bl a nya träbänkar och ett litet hus för veden som vi använder vid grillning. Samtalade med en av grannarna en lång stund. Hunden satte sig till rätta vid hans fötter och vi pratade om Gotland bl a. :-)
Älskade ö.

Känns på något sätt bra med höst nu...jag behöver ta hand om mitt "inre jag" lite bättre...om det låter "flummigt" så får det göra det ;-)

Medan jag satt ute i solskenet och läste idag, fladdrade en vacker Sorgmantel omkring mig. Den t o m satte sig på min arm en stund. <3 Det budskap Sorgmanteln kommer med enligt Solöga, är något som jag måste grunna på ett tag...

"Lättare sagt än gjort", säger pessimisten i mig...;-) Men visst, jag kan alltid välja kärlek :-)

Vad läste jag nu då där i solskenet? Jo, en helt underbar och rolig bok: "Nortons filosofiska memoarer" av Håkan Nesser :-) En bok om författarens egen hund som under sin livstid flyttade med husse och matte till olika delar av världen. Och hans filosofiska tankar kring detta. :-)

Rekommenderas varmt :-)

Min egen filosof, förlåt hund, satt antingen vid mina fötter eller låg en bit bort och filosoferade ;-)

September får gärna fortsätta att vara så här skön! I morgon måste jag ha krafter till att jobba. Så jag vilar lite till. :-) Maken står vid grillen, det vanskas grillat till middag. ;-)

Med en önskan om att Du har/får en fin kväll,
Pax et Bonum
❤️

Kommentera inlägget här :