"Over there"

publicerat i Allmänt;

Hade igår kontakt med min syssling "over there" ;-) Sände över några bilder från Gotland. Hennes farfar och min farmor var syskon. Jag hade ingen aning om hennes existens förrän min make och hon "upptäckte" varandra på en av nätets "släktforskarsajter" :-) Min farmor hade aldrig berättat om sin brors barn och min syssling visste inget heller. Hennes pappa var dessutom bortadopterad. Så att våra "vägar korsades" är något av ett mirakel. Hade inte datorer funnits hade vi aldrig fått kontakt! Att min farmor aldrig berättade om sina bröders liv i USA, ens för sina egna söner, det är märkligt. Att den ena brodern var gift men barnlös, det visste vi och det stämmer , men att den andre brodern var gift fyra gånger (!) och hade en hel skara barn, det var okänt för oss....Bröderna var flera år äldre än farmor och de återvände till USA när resten av familjen stannade på Gotland. Men farmor visste, det har vi förstått av foton...
Så många gånger jag tittat på bröderna, Gustav och Emil, på fotot från deras barndom. Funderat över deras liv. Nu vet jag, inte bara lite mer utan ganska mycket. Men det finns en del gåtor och frågor...

Jag har berättat om detta i tidigare inlägg men i och med senaste Gotlandsresan blev det så aktuellt igen. :-)

Bröderna Gustav och Emil

Tvättberget har växt igen så vi är i stan för att skala av det värsta. Och för jobb och lite annat. En mulen söndag med tidvis regn.

Jag tycker att det är så bra med "Vårdvrålet". Demonstrationer och manifestationer för att få politikerna att förstå. Hoppas att de lyssnar, tar till sig och Gör Något Snarast! Det är akut läge!

I morgon ska jag på behandling, healing, hos en kär vän, det kommer att bli bra <3

Det är snart en vecka sen...blundar och minns...känner värmen, stillheten och ron som fyllde mig. Hoppas att du också har sådana fina minnen att plocka fram när det mulnar och blir lite kyligare väder.

Älskade Cikoria :-)
Och älskade fårskallar ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :