Under fredstid

publicerat i Allmänt;

När jag var liten pratades det en hel del om risken för krig. Flera vackra naturområden på Gotland och Fårö var militärt område. Själv var jag mest rädd för att Visby med ringmuren skulle bombas och bli helt förstört. Jag tyckte att det var det finaste som fanns och så var det ju så gammalt ;-) Under en lång fredstid har man nu kunnat besöka de förut militära områdena. Men nu är det orostider igen och från och med idag finns det ett permanent försvar på Gotland...Det känns sorgligt att det ska behövas...

Sista heldagen med barnbarnet. Vi är alla lite trötta nu. Så vi tog en lång "slöarmorgon" ;-)

Sen bar jag ner den gamla gunghästen som stått på vinden ett tag. Då var det slut på slöandet! ;-)

Hoppla!

Vi har märkt att vår hund, Pavvo, verkar ha fått sämre hörsel. Ja, jag vet, att vi tyckt det tidigare också, eller rättare sagt, vi har tyckt att han "inte hör alls"...som vid inkallning t ex...;-) Men det är ju naturlig "selektiv" hörsel ;-) Han hör när han vill s a s. ;-) Men under sommaren har vi märkt en förändring. Han är inte döv, men hans hörsel är nedsatt. Vet inte om det gäller båda öronen. Men det oroar oss inte så mycket. Vår förra hund blev döv när hon blev äldre, men hade ett bra liv ändå. Det var bara vi som tyckte att det var jobbigt ibland. Hundar har ett fantastiskt luktsinne som kompenserar, tror jag. Hoppas jag.

Vår fina Pavvo. Konstnär: Erik Hedin
Kicki x 2 har blivit ersatta idag av denna "bebis". Man ska alltid ha säkerhetsbälte på sig när man åker bil!

Ja, så är det nog! Tänker på det när jag sliter blicken från "eländesrubrikerna" och tittar på mitt kära barnbarn som skuttar och skrattar. Vi har skrattat mycket tillsammans denna gång. Och ja, ett och annat skutt av mig har det väl blivit också. ;-))

Ännu blommar ringblommorna <3

Ljus, kärlek och hopp!
❤️

Kommentera inlägget här :