En schysst tackling

publicerat i Allmänt;

När favoritlaget är i final så är hockey en härlig sport ;-) Men jag är nog lite "blödig" ..."det där var en schysst tackling" säger reportern när jag tycker att jag just sett en misshandel, eller ja, nåt liknande i alla fall...Det är en hård sport hockey...jojo...en hel del otäcka skador också. Men i övrigt, en kul, fartfylld sport. Lagkänsla. Samarbete. Drama. Och bland publiken sitter några av mina gamla "idoler" från ungdomen...;-) 
I morgon är det dags igen..

Men nu är det fredag och jag har jobbat. Lika mysigt som det är att jobba i stan i vår lokal, lika skönt är det att kunna jobba på distans från torpet. Jag är lyckligt lottad. :-)

Nog för att jag tyckt att det varit typiskt aprilväder länge nu...men idag är det Verkligen Aprilväder! ;-) Ena stunden sol och värme, nästa kraftig vind och hårt regn på tvären! 

På sjön gick det vågor. Vågor som rullade mot stranden. Som musik i mina öron :-) 

Ett par sjöfåglar guppade bland vågorna. Tänkte först att det såg ut som Skäggdoppingar. Men ändå inte. Kollade i både böcker och googlade. Nej, det enda jag kom fram till är Storskrake. En hona och en hane. 

Naturligtvis gick de inte att fånga på kort men ändå...;-)
Vågor mot strand...

På min gård:
Kurre Ekorre hänger upp och ner och äter ur fågelmataren. Jag tycker att han kunde skala kottar istället ;-)

Från min lilla värld till den stora...

Undrar hur det kommer att gå för Europas samarbete i framtiden. EU var ju tänkt som ett fredsbevarande projekt. Om nu LePen vinner valet i Frankrike och vi får ett Frexit, hur blir det då? Det var riktigt läskigt igår. Jag hade nyss läst att ett nytt terrorattentat i Frankrike skulle gynna LePen...och så blev det ett nytt attentat...otäckt...

Men allt man kan göra är ju att hoppas och be för fred i världen. Och rösta, protestera och sprida kunskap. Och sprida kärlek. Trots allt hån som slår emot en. 

Fredag. Ska se om Stina dansar vidare. 
Glömde igår att hylla en av mina största musikidoler: Björn Skifs! Fyllde 70 (!) år igår! Va? 70? Ja! <3

Trevlig Helg! 
Må solen på oss lysa! 
❤️

Trevlig Helg! (Jag har världens fånigaste ägare...eller hur?)

Kommentera inlägget här :