Pånyttfödelsen :-)

publicerat i Allmänt;

Alla dessa brasor man stått vid. I snöstorm och i sommarvärme. För det mesta har man frusit. Elden har värmt. Förutom en Valborg i Österbybruk. Där tände man brasan på en flotte ute i vattnet. Fint men oåtkomligt. 
Alla vänner man firat med. Och så sista april i Uppsala. Extra festligt! 
Det ligger ett romantiskt skimmer över minnena från vårarna i Uppsala. Trots den utbredda fyllan man såg överallt och tanken på alla ensamma som man visste mådde extra dåligt denna kväll. Livet är orättvist...
Forsränning, mösspåtagning och OD som sjöng "Sköna Maj"...

Min konfirmation var på Valborg. Det var snöstorm den dagen. Vi rusade nyfriserade och i kåpor mellan församlingsgården och domkyrkan (Härnösand) för fotografering. På fotot slokar våra rosor på kåporna och frisyrerna var det inte så mycket kvar av. 
För övrigt minns jag mest nervositeten inför förhöret. Domprosten spände ögonen i oss och det gällde ju att svara rätt när nu familj och släktingar satt i kyrkbänkarna. Fy, vad hemskt det var och man kan ju undra vad det skulle vara bra för...Det gick bra och när jag några år senare var aktiv inom kyrkan hade förhöret ersatts med andra former av "redovisning". Musik, sång, drama...Betydligt vettigare! :-)

Jag minns att jag under kåpan hade en vit blus och en kortkort laxrosa kjol. 15 år. Med långt blont hår och långa slanka ben. På väg ut i livet. Ett år till fick jag bo kvar i mitt älskade Ångermanland innan det bar söderut. 
Det var först en stor sorg att ryckas upp så där men snart tog glädjen med nya vänner, nya förälskelser, nya kunskaper, nya äventyr, över. Och naturligtvis den stora kärleken <3

Idag, denna Valborg, skiner solen men det blåser kallt. Kanske går vi ner till brasan och vänner och grannar nere vid sjön ikväll. Eller så stannar vi i stugan och myser. Jag, maken och hunden. Vi är priviligerade som kan välja. Tacksam <3

Våren, pånyttfödelsens tid. Välkommen! Kanske dags att bränna upp gammalt skräp. Som måsten och krav som inte alls är nödvändiga. Det där som skaver och hindrar oss att leva fullt ut. Det gamla som inte längre fyller någon funktion. Öppna upp för nya insikter och kunskaper! Lyssna på ditt inre. Det som är Du! 

Ljus och Kärlek! 
❤️

Kommentera inlägget här :