05.38 och 20.08

publicerat i Allmänt;

Tillbaka i torpet. Njuter av fågellivet. Av staren och rödhaken bl a. Och kikar ivrigt efter sädesärlan. <3


Från gårdagen:
"Ickekyrkliga" jag besöker en kyrka under stilla veckan. ;-) Anledningen är att min svåger har utställning av sina fina foton i Österbybruks kyrka. Vi är på vernissage och minglar och bjuds på cider och chips. Inte alltför vanligt i en kyrka kanske? ;-) Min svåger berättar om bilderna, om alla möjligheter vi har att fotografera idag, att se och fota de små detaljerna runt omkring oss, att stanna upp och titta, att verkligen SE. Han vill att vi ska erövra våra församlingskyrkor, att se utsmyckningen, se detaljerna. Det håller jag med om! Vilken kulturgärning! Där finns så mycket konst och hantverk! 
Efter minglet övergår evenemanget i en fin konsert. Där fotona, sångerna och textläsningen gemensamt uttrycker den dramatiska bibliska påskberättelsen. Väldigt stämningsfullt. Jag gillar musikvalet. Sånger av L Cohen, F Wadling och P LeMarc bl a. Det ligger en tanke bakom dessa val också. Att det behöver inte vara psalmer jämnt. Det finns så många andra texter som talar till en. Som har budskap. Kärleksbudskap. 
Jag njuter även om jag är en ifrågasättare av mycket i berättelsen om Jesu lidande, död och uppståndelse. Där finns för många "varför" för min del. Så har det varit och så är det nu och så kommer det förbli för mig. Det är inget jag "lider" av. Jag lägger det åt sidan och lever vidare i min tro och sanning. Och tar till mig mycket av det Jesus lärde ut. Om kärlek och barmhärtighet till exempel. Det vi sett människor visa varandra i och med och efter dådet i fredags. Det som retar rasisterna...så att de måste sprida ännu mera lögner som ska skapa rädsla och hat...som om dådet i sig inte var tillräckligt hemskt...

Men: störst av allt är kärleken! <3


Lidandet. Det tysta stilla lidandet. Det som vi gärna går förbi, inte orkar se. Jag tänker på Papusa, 83 år. Hon som satt och tiggde på Drottninggatan i fredags. Hon som blivit utsatt för hat, misshandlats, överlevt Hitlers utrensning av Romer, fattigdom, flykt, hårt liv i Rumänien och andra hemskheter, blev nu skadad i terrordådet. Hon har varit så nära döden så många gånger och hon förväntade sig inte att någon skulle hjälpa henne. Men hon fick hjälp av ett par personer och hon fick sjukvård. När hon blir frisk ska hon fortsätta tigga, hon har inget val...


Hunden är trött idag. Som alltid efter barnbarnets besök. De gillar varandra och kommer väl överens men det är ändå jobbigt för en vovve på snart 10 år. Han är så trött så han verkar sova över "matklockan"! Ooops!


Såg du fullmånen igår kväll? Hon lyste så starkt. Silverljus.

I morgon går solen upp 05.38 och ner 20.08! Härligt!

Ljus och hopp och kärlek!
❤️ 

Kommentera inlägget här :