Det heligaste vi har? ;-)

publicerat i Allmänt;

Kära nån
Man kan nästan tro att Allsång på Skansen är det heligaste vi har i vårt land. Och det heligaste får minsann inte ledas av vem som helst inte. ;-) Jag är gammal nog att minnas när Lasse Berghagen tog över efter Bosse Larsson. Vilket gnäll det blev när Lasse moderniserade programmet och tog bort en del knätofs...Sen blev Lasse "kung" och för varje ny programledare så gnälls det. Oj, vad det gnälls! Det är nästan fascinerande vad mycket man kan hitta att gnälla över. Om man vill. Om man inte har något bättre för sig. ;-) 

Jag har en hel del bättre för mig ;-)

Den här målningen ska slutföras. På senare tid har jag börjat "förstå" den mer än förut. Den har fått en djupare betydelse och en lite annorlunda innebörd. För mig alltså. Andra ser annat än vad jag gör. Det är det som är så spännande. ;-)

Ikväll tänker jag se programmet om Lady Diana. Där hennes söner berättar om sin mamma. Diana var en person som jag fascinerades av. Hennes karisma. Hennes korta liv, hennes öde, hennes engagemang för utsatta människor. Hon hade något som de flesta inte har, hon hade en själ som lyste igenom. En vacker själ som gjorde hela hennes person vacker. Med hennes "öde" menar jag det faktum att hon som ung gifte sig med en man som älskade en annan.Allt annat är en följd av detta.  Jag hoppas innerligt att det är sant det som påstås att Diana hade älskare. :-) Hon var en jagad person. Men hon kunde också, med all rätt, utnyttja massmedia för sina egna syften. Det var en märklig miljö hon befann sig i, monarkins instängda värld, men ändå en offentlig person, galna paparazzis, rykten, närgångna fotoblixtar... Vem var hon egentligen? Hoppas programmet ikväll kan ge några svar. 

Elvis Presley dog idag för 40 år sedan. Den dagen var jag på Tofta Strand, Gotland. Vi skulle gå och köpa glass och när vi kom fram till kiosken möttes vi av löpsedlarna om Elvis död. Jag hade en sån där "Elvis-period" på 70-talet. Rösten älskar jag fortfarande :-) 

- - - -                 <3                 - - - -

Nu har jag varit en sån där fånig hoppfull godhetsknarkare igen som var naiv nog att tro att kanske, möjligen, eventuellt den nya migrationsministern skulle vara lite mer medmänskligare än den förre...men nej...definitivt nej! :-(
Samtidigt blir läget i Afghanistan allt våldsammare och farligare...

Än är det sommar, även om det onekligen blir alltmer höstlikt ute. Speciellt en sån här mulen och regnig dag. Vi har fått en bra hallonskörd i år, det känns kul. Och gott är det. :-)

Nästa vecka börjar yogan och sen bär det av till Gotland några dagar igen. Äntligen :-)

En dag i sänder. I morgon är det torsdag. :-) 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Kommentera inlägget här :