Eviga längtan

publicerat i Allmänt;
20 december

(null)

Dagens änglaord
Ur boken Änglar, änglar, änglar

(null)
<3

(null)

Jul, jul, strålande jul
av Edvard Evers

Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus.
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul: glans över vita skogar!
Kom, kom, signade jul! Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul, sänk dina vita vingar!

En av mina favoriter bland alla vackra julsånger. Det är den jag går och smånynnar på nästan hela tiden. Den innehåller så mycket av längtan och önskan. Naturligtvis kan inte julen i sig skapa  frid och ljus, det får vi ordna själva. Vita skogar får vi hoppas på. Vi kan inte ställa krav på julen. För de flesta av oss blir det ingen "Ernst-jul" men det kan bli mysigt med små medel ändå. Gemenskap eller en skön ensamhet. Sång. Lagom mycket god mat. Tända ljus. Kanske en tomte på besök. Lite "gofika". Skapa lite lugn och frid. 
Ställ inte för höga krav på julen, och absolut inte för höga krav på dig själv. Det blir jul även utan nysåpade golv och ett berg med julklappar. :-) 

"Eviga längtan till ljus och frid"...
(null)
Maria och barnet. Igen :-) Påminner om att Maria, Josef och Jesus var de första kända flyktingarna från Mellanöstern... (Vad gör Josef där i bakgrunden?) Konstnär: Gerard David ca 1460-1523)
Hittade blden i Bonniers stora bok om måleriets historia. I stort sett bara manliga konstnärer där. Först på 1900-talet dyker en kvinna upp. Det var ju så...kvinnor skulle föda barn, inte måla...

I morgon inträffar vintersolståndet. Det vänder mot ljusare tider! Okey, att det tar en tid innan vi märker någon skillnad, men själva vetskapen är ju upppiggande bara den. ;-) 

Du är väl rädd om dig? 
Andas. 
Ljus och Frid
❤️

Taggar: #evigalängtan#vitavingar#flyktingfamilj;

Kommentera inlägget här :