Från min bubbla

publicerat i Allmänt;

Vaknar upp och konstaterar att hunden varit lugn hela natten! Skönt för oss alla.
Dock konstaterar jag att värken i min kropp är kraftig, mycket kraftig. Lyckas ta mig upp och vara med på telefonmöte. Sen är det sängen som gäller igen. Maken och jag bestämmer oss för att stanna i stan. 
Sluter ögonen och hoppas att denna värkperiod blir kortvarig.

Amaryllisen ville fortsätta blomma, nu med ännu större klockor! Så vacker <3

Efter vila orkar jag ägna en stund åt att stödja "härärjag-gruppens" medlemmar som flitigt och modigt går in i kommentarsfälten på nätet som är fulla av hat. Idag är det framförallt det faktum att vi nu är 10 miljoner invånare i vårt land, som fått hatet att gro. 


Efter att ha varit i dessa träskmarker en stund är det dags för personlig reflektion:
Jag har förstått att jag lever i en "bubbla" ;-) Eftersom jag inte ser att "allt i vårt land är kaos", att "en systemkollaps är nära", att "vi snart sjunker som Titanic", att "landet alltmer liknar ett u-land", att "vi är  överbefolkade (!)" ....och alla andra "domedagsprofetior"...

Okey...att jag inte ser detta kan kanske bero på att jag sitter i min bubbla och läser fakta om hur bra det går för Sverige, att vi fortfarande tillhör världens rikaste länder. Och jag konstaterar att vi fortfarande har barnbidrag, bostadsbidrag, sjukvård, tandvård, äldreomsorg, skola...osv...även om allt inte fungerar perfekt så finns möjligheten...de jag pratar med som varit i kontakt med vården på senaste tiden är oftast mycket nöjda. Många är nöjda med skola och förskola. Och t o m äldreomsorgen. Ungdomsarbetslösheten har gått ner läste jag nyligen. Vi har religionsfrihet och yttrandefrihet. Vi har demokrati! Och de svenskar som "flyr" landet är till stor del skatteflyktingar...

Detta och mycket, mycket mer ser jag i min bubbla. Jag blundar inte för svårigheterna, hur skulle jag kunna göra det när alla nyheter bara tar upp det negativa? Men jag tror, eller vet, att det man fokuserar på växer...och lögner som upprepas om och om igen uppfattas till slut som sanningar. 

Missnöje är populismens energi, dess motor. 
Vi har alla ett personligt ansvar för det vi säger och det vi för vidare. Vi kan laga och fixa det som gått sönder. Med god vilja kan vi samarbeta, ta hand om de svagaste och skapa ett gott samhälle för alla. 

Ja, visst är jag "naiv" här i min bubbla? 
Mm..det tänker jag fortsätta med. ;-))

Sen återuppstod jag ett tag. Följde med maken och hunden ut på promenad i "vårsolen"...ja, för det kändes som vår ute idag. 

Blicken mot havet

Jag önskar Dig en riktigt fin helg!

Ljus och Glädje
❤️

Kommentera inlägget här :