Änglar, små äventyr och mysterium

publicerat i Allmänt;

Ljuvliga sommarmorgon. Sol och blå himmel. Vi tar oss en promenad. Till sjön. Känner på vattnet. "Kallt", tycker Izabelle. 

På vägen hoppar pyttesmå grodor. Så söta. Izabelle blir lite fundersam. "Var är grodans mamma och pappa? Har han blivit övergiven?"
Hon sitter länge på huk och studerar grodan. Jag tycker att frågorna är intressanta men svåra att svara på. Jag gör mina försök.;-)

Tänker på hur mycket i ett barns liv som är ett äventyr. Bara runt husknuten väntar äventyret. Så mycket att stanna upp och studera. Små grodor är ju lika intressanta som vilda djur på ett zoo. 
Vi vuxna har vuxit upp, blivit långa och skyndar vidare till nästa upplevelse någon annanstans hela tiden. Tänk vad många små mysterium vi missar! 

Läser så kloka ord av Carolina Gårdheim (Kreativ Insikt) på Instagram. Hon skriver om "nästa steg" i livet. Jag citerar: "Ibland är ditt "nästa steg" att istället stå kvar.  Vara närvarande. Växa där du är. Expandera inåt. Andas. Njuta. Öppna dig för att kunna ta emot all skönhet du är omgiven av. Slappna av - du är precis där du ska vara. "

Nästa steg... att stå kvar...<3
Ibland :-) 

------------------<3---------------------

Så har jag sorterat och rensat igen. ;-) Hittade en gammal barnbok som min farmor haft. ( Hon var "lärarinna i småskolan")
En bok med barnvisor om händelser i Bibeln. Det jag fastnade för var de vackra bilderna av Gunlög Engberg.

Jag tycker inte om när änglar framställs som romantiska figurer. Dessa gillar jag. De är vackra, kraftfulla och magiska på samma gång. Ljusvarelser. 


Den här bilden känns så trygg, tycker jag. Man behöver inte vara religiös för att tro på änglar. Jag är inte religiös men jag tror att vi alla har våra skyddsänglar. :-)  


Efter sol kom regn. Efter regn kom sol. Och moln. Sommar 2017.

Ha en skön fortsättning på helgen. Kör lugnt i trafiken. 
Andas.
Hoppas att du får en massa anledningar att skratta! 
Och kom ihåg: Äventyret väntar bakom knuten...;-)

Kärleksljus 
❤️

Kommentera inlägget här :