Åska och solenergi

publicerat i Allmänt;

Nyss for sonen hem. Det känns plötsligt så tomt. Men vid närmare eftertanke så är vi faktiskt tre stycken kvar här. Två tvåbenta och en fyrbent. ;-) 
Nästa vecka kommer båda sönerna + barnbarnet hit. :-) 

Maken har efter både besök på akuten och hälsocentralen äntligen fått hjälp med sin värk...av en naprapat. Nu hoppas vi att värken minskar och försvinner. Att kroppen kommer i balans igen. <3


Bland alla tragiska nyheter dyker det upp en positiv: den försvunna 6-åringen i Hälsingland, återfanns välbehållen! Tack och lov. Det går nog inte att sätta sig in i föräldrarnas oro. Men tanken på flickan var det sista jag hade i huvudet innan jag somnade igår kväll. 

En annan nyhet, är den som nog får fler än mig att dra på smilbanden: den tecknade figuren Nalle Puh har förbjudits i Kina. Anledning? Jo, han är alltför lik landets president...;-) 


Idag <3

Dagen började med frukost ute i solskenet. Det är livskvalité! Under vår promenad började det åska. Men det blev inte så mycket av åskandet för efter en regnskur kom solen fram igen. 
Nu är pionens blommor så tunga att vi måste stötta upp dem. Som läckra "bakelser" ser de ut. 

Jag känner att jag verkligen lapar i mig solenergi nu. Och det gör gott. Mest för sinnet men också för kroppen.
Kanske är det därför jag inte reagerar med ilska och vassa kommentarer när jag läser att KJ (hon som ljög om Sverige i tjeckisk tv bl a) nu gett sig på gruppen "jagärhär" och anklagar den för sektbeteende och för att vara "vänster" mm. 
Suck...hon är inte värd den uppmärksamhet hon får, anser jag. För det är väl just uppmärksamhet hon söker? Jag gillar att folk säger ifrån när hennes beteende är lågt och oseriöst men själv känner jag bara...suck...
Hon har många följare som jamar med men de finns även de som säger ifrån. Tack och lov. 

Åsikter är en sak. Sanning och fakta en annan.

Ikväll är det dags att heja på Sverige i fotbolls-EM. Heja tjejer!!!

Och nu dundrar åskan igen...och! My God! Strömlöst! Hagel! Stora hagel! Blixt och dunder. 
Hunden står konfunderad på förstukvisten och undrar vad det är som "hoppar" på gräsmattan. ;-)

"Är dörren till växthuset stängd?", undrar maken. När regnet minskar springer han barfota ut och stänger dörren. Då ser hunden ännu mer konfunderad ut ;-) "Det var som att springa på snö", säger maken. 

Undrar när strömmen kommer tillbaka? Undrar om det här inlägget hinner publiceras före midnatt? 

Jo! Nu kom strömmen tillbaka! 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Kommentera inlägget här :