Bland ekorrar, fåglar och lavendel :-)

publicerat i Allmänt;

En av landets största myter just nu är väl den om svenska flaggan. Under flera år har vi hört uttryck som "vi måste ta tillbaka vår flagga" och "jag vågar flagga med svenska flaggan"...det tog ett tag innan jag förstod att det underförstått handlade om invandrare...men snälla, invandrarna har väl inte tagit vår flagga? De har heller inte förbjudit oss att använda den. Men det finns de som vill att vi ska tro att det är så...rasisterna...Det var de som "stal" vår flagga och gjorde den till "sin"...efter det tog det emot ett tag att använda den eftersom den förknippades med högerextremism. 
Tack och lov så "har vi tagit tillbaka den" ;-) Skyll inte på invandrarna. Gå inte på den myten. 

Jag tycker att Löfven höll ett skapligt tal. Håller med om allas ansvar att göra Sverige till ett bra land att leva i. Men...vilket ansvar har politikerna för de ensamkommande flyktingbarnen? Du glömde dem, Löfven. Eller du låtsas inte om dem? 
Å andra sidan så gör inte alliansen något för att förbättra situationen heller...

Göken gal i öster. Östergök är trösterkök. :-)
Midsommarblomstren blommar. Kurre Ekorre blir allt mer "tam". Hur jag vet att det är just Kurre bland de andra? Han har en gråare rygg än de övriga. 

Tre par domherrar besöker oss. Bofinkar, nötväckor, hackspettar. Talgoxarna som var så vanliga förut är alltmer sällan här. Liksom Björktrastarna. Men Koltrastarna är här. Lågt flygande. Duvorna varken ser eller hör vi längre. Rödhaken hälsar på då och då men Sädesärlan är en sällsynt gäst. Sen är det några fåglar till, några små, som vi inte kan namnet på. De flyger så snabbt, in och ut i holkarna eller mellan träden. 

Vi har köpt Lavendel. Min absoluta favorit. Både färgen och doften gör mig salig. :-) 

Hunden har grävt upp det "gömda" tuggbenet och förflyttat det till ett "säkrare" ställe...men, husse blev inte så glad när han såg att det stället var jorden kring en buske han nyss planterat...;-) 

Det blåser en kall kraftig vind...
Det mår vädergumman inte så bra av. 
Lika bra att hon lägger sig och vilar medan värktabletten förhoppningsvis verkar och ger lite lindring. :-) 

Sen ska ett jubileum förberedas. ;-) 

Var inte rädd! Men var rädd om Dig
Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :