MOD

publicerat i Allmänt;

20 juni 
Internationella Flyktingdagen
Temat i år är MOD läser jag på Amnestypress. Citat därifrån:
År ut och år in tvingas många flyktingar att leva under odrägliga levnadsförhållanden i flyktingläger. Därför är årets tema mod - att överge sitt hem och familjära liv för att leva på flykt kräver mod. Men det är ett liv som förblir osynligt för många som lever i säkerhet och trygghet.

Ja, det krävs mod. Idag finns det över 9 miljoner flyktingar världen över. Om man räknar med alla statslösa och hemlösa blir siffran 20 miljoner...
FN önskar också se mod och civilkurage hos politikerna...

Sänder ett tack till Liberalerna med Björklund i spetsen för att ni vill stoppa utvisningarna till Afghanistan! Jag tror dessvärre inte att det går att påverka regeringen, men ju fler som vaknar desto bättre. 

Tack också till Vänsterpartiet med Sjöstedt i spetsen för att ni kämpar för 6-timmarsdagen med bibehållen lön. Som utbränd vet jag att det garanterat skulle minska sjukskrivningarna inom vård och omsorg! Ett förslag i rätt tid. På de platser man testat detta har det visst sig att sjukfrånvaron gått ner, effektiviteten ökat liksom trivseln. Utan att det kostat för mycket. Självklart behövs det skjutas till pengar från staten. Men vad kostar alla sjukskrivningar? 

Se där! Jag lyckades hitta två positiva händelser inom politiken idag! Du kanske inte tycker lika som jag men jag är glad i alla fall. Kanske blir det bara platt fall för detta eller inte ens en tummetott men att det överhuvudtaget dyker upp positiva och modiga tankar inom politiken är ju bara såååå braaa!!


I England kallar man dådet som skedde igår för terrordåd. I Sverige hade det troligen kallats för ett hatbrott...Det här är inget Trump twittrar om eller fördömer (inte än i alla fall). 
En dog och 11 skadades. Muslimer. 
På hatsajterna hatade man vidare, om att det var bra med "hämnd".
Det är alltid oskyldiga människor som drabbas...hur kan det vara rätt??? 

Tankarna går till de drabbade...

Här är det ömsom sol ömsom regn idag. Yngste sonen var på besök idag. Alltid lika mysigt. Och hunden blir så glad så glad :-) 


Dagens ord får vara MOD. Låt oss vara medmänskliga och modiga.
Och Hoppfulla. 
Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :