På väg i sommarsverige

publicerat i Allmänt;

Det är för varmt för att lämna hunden i bilen. Vi får skippa att sitta vid bord och äta. Det blir drive in och snabbmat i bilen istället. Det funkar det med.

På väg till Göteborg. Skjutsar hem mamma. Det blir en "turistdag" i morgon och sen hem igen. Vi är ju med växthus nu för tiden. ;-) 

Det är långt mellan Gävle och Göteborg...egentligen för långt för min värkande kropp... biter ihop och kämpar på...Vila nästa vecka. 

Vi tar en sväng via Enköping och sätter en blomma på mormor och morfars grav. 

Fikar på en fin rastplats. Men hu vad det blåser. "Om du håller i koppen så ska jag öppna termosen, tjohej, där flög korken iväg!" "Håll i bullen, annars blåser den bort!" När jag försöker slänga bullpapperen i en papperskorg blåser de iväg innan jag hinner stänga locket. De svävar iväg långt bort och jag som inte tycker om att skräpa ner i naturen, inser att jag aldrig kommer att klara av att jaga ifatt dem...;-) 

På en rastplats någonstans i Sverige ;-)

Läser om 9-åriga Marwa som ensam ska utvisas till Marocko. Utan sin familj, mamma, styvpappa och syskon. Mamman har ensam vårdnad men man har inte fått kontakt med pappan för att få reda på om han tycker att det är okey att Marwa stannar i Sverige...
Hängde du med? Att förstå Migrationsverkets beslut är för mig totalt omöjligt...det är ett totalt inhumant beslut...jag blir förtvivlad och förbannad! Men vad hjälper det? Skriva på protestlista kan jag göra. Förstås. <3

Det nya Sverige...det hjärtlösa Sverige? 


Passerat Skara. Nu Vara. 

Nästa Alingsås. 

Molnen tätnar. Temperaturen sjunker. Tät trafik. Helg och semestertider. På vissa fält lyser det blått av Blåklint. 

En del har bråttom (undrar varför?) och bara måste köra om i hög hastighet. Trots möte... Och så blir det nästan tvärstopp vid fartkamerorna. ;-)

Må skyddsänglarna vara med oss <3
Och Dig! 
❤️

Kommentera inlägget här :