Tack Prästen <3

publicerat i Allmänt;

På lördag är det trettio år sedan vi gifte oss. Nej, jag tycker inte att det känns som igår ;-) 

Jag har skrivit om bröllopet förut här på bloggen så det blir lite kort nu bara. 
På lördag är det fyrtio år sedan vi förlovade oss. En vän till oss sa att: "när jag blir färdig präst och ni firar tio-årig förlovningsdag, då kan jag viga er." 
Tio år gick. 1987. Vi skulle åka på dop på Gotland. Prästen ringer: "Nu är det dags!" Sen fick allt gå väldigt snabbt, det var knappt om tid. Bokning, papper, ringar, kläder...Tack och lov att det var 80-tal. Gick utmärkt att köpa en vit spetskjol på Indiska att ha som "brudkjol" och en vit blus från H&M. ;-)
Prästen fixade brudbuketten och mitt hår bl a. Det ni! Snacka om service! ;-) 
Vigseln var i fina Gnisvärds kapell, efter mitt önskemål. Enkelt och vackert. Sen god mat på "Panget" i Tofta. 

Jag undrar ibland vad som hänt om vår präst inte ringt och uppmanat oss? Kanske hade vi aldrig gift oss? Bara varit "sambos". Det hade ju säkert funkat bra det också men nu har vi ett fint minne att se tillbaka på. Tack prästen! 


Jag tänker inte komma med goda råd om hur man håller ihop ett äktenskap. Får ibland den frågan. Men för mig är alla människor personligheter. Ibland söker kaka maka, ibland är det olikheterna som gör att man passar ihop. Har man riktig tur möter man sin själsfrände i detta liv. 

Tillit, trohet, förtroende, humor, omtanke...är väl bra ord att bygga på. 
Och att "rensa luften" ibland ;-) 
Kärlek är inget "fluffigt rosa moln". Kärlek är vardag och fest. Men mest vardag. Det är i vardagen kärleken prövas men också växer. Om det är det som är meningen.
Kärleken ÄR...

Men så tror jag att det handlar om en hel del tur också. Jag har sällan tur i spel men jag har en förbaskad tur i Kärlek! ;-) 

Nu ska jag och kärleken fortsätta våra förberedelser inför "jubileet" ;-)
(Vi firar min födelsedag också. "Två flugor i en smäll")

Allt gott önskar jag Dig
❤️

Kommentera inlägget här :