Silverljus

publicerat i Allmänt;

Vilken fantastisk fullmåne det var i natt. Den lyste upp hela gården. Ett vackert silverljus. Och det hade jag tänkt visa på bild men det går inte att ladda upp bilder ikväll...nätet är lika segt som jag ;-)


Så text utan bilder blir det nu. Jag vill ta upp något viktigt. 

I Aftonbladet läser jag om hen. Ja, för hen finns. I verkligheten. Trots att hen inte inte existerar så finns hen. Hur mycket vi än vill att allt ska vara svart eller vitt eller hon eller han...punkt slut...så finns hen. Hen lever i ett helvete. Finns men inte finns. Hen är icke-binär. En icke-binär känner sig som varken kvinna eller man, eller som både kvinna och man eller mellan kvinna och man. Svårt att tänka sig in i en sån situation. Så svårt det måste vara att vara en hen. Vilket utanförskap. Född hen men inte få existera som hen. 
Det gör ont i mig när människor förnekas att vara det de är. 
Läste att i USA, Storbritannien, Australien och Bangladesh kan man få ett x i passet som står för neutral könsidentitet. Det kan man inte få i Sverige. 
Kanske kan vi förändras. Kanske kan vi inse att allt i världen, livet, verkligheten inte är svart eller vit eller han eller hon? 
Vi är människor. Punkt.

Det blåser ute i kväll. Snart Sofias änglar på TV. Hunden snarkar i soffan. Allt gott här i min vrå av världen. Tacksam.

Ljus och Kärlek på din livsväg
❤️

Kommentera inlägget här :