Måttfullhet

publicerat i Allmänt;

Klockan slår halv två i "salongen" i gamla huset. Jag har parkerat mig en stund i solen på uteplatsen. Äntligen lite varmare. Vänder ansiktet upp mot solen. 
Filosoferandet startar. 

Fantastiska, modiga, kloka Malena Ernman fortsätter att skriva viktiga, uppriktiga och läsvärda krönikor trots allt hat och alla hot hon utsätts för. Hur orkar hon? Tack och lov för att hon gör det! 

Idag skriver hon i Mittmedias tidningar om klimatet och feminismen. Jag tänker inte gå in så mycket på det, det är upp till var och en att läsa, ( gör det! ) men det är ett ord jag fastnar för och bär med mig: måttfullhet. Måttfullhet. Smaka på det. Visst smakar det bra? 
Måste allt bli större, starkare, gå snabbare, effektivare, dyrare...på bekostnad av klimatet? 
Var och en får tänka hur och vad om detta, men jag bär med mig ordet måttfullhet i tanken idag. Tror att det ordet kanske är lösningen på en del av de akuta klimatfrågorna. Frågan är om vi vill vara måttfulla? Frågan är om vi vill tänka och agera långsiktigt? 


Sjön i går kväll. Spegelblankt.

Missade att det var Fibromyalgidagen igår. Forskningen går väl framåt, det kommer rapporter då och då men de faller snabbt i glömska. Florence Nightingale hade fibromyalgi läser jag. 12 maj var hennes födelsedag, så därför infaller Fibromyalgidagen, denna dag.
En tjej som heter Daniella berättade i en film på Expressen igår om 13 saker hon vill att alla ska veta om oss som har Fibro. Jag blev glad över att hon tog upp en sak som många nog inte känner till: att beröring som att ta tag, nypa eller kittla, kan utlösa värk som sitter i hela dagen...Och tröttheten som finns där trots att man sovit gott...
Och orden som försvinner...att tappa ord mitt i en mening...att vi inte är "lata" utan tvärtom överaktiva (hur märkligt det än kan låta)

Det känns bra att få berätta om sjukdomen. Det förklarar varför man inte "beter sig normalt" ;-) 

Just nu är jag i ett skov och mår mycket dåligt. Att orka gå en kort promenad var lyckan idag. Inte illa det! :-) 
Måttfullhet...

Den här har varit på "G" länge nu. Får bli nästa att ta i tu med när krafterna återkommer...jag gillar den :-)

Så får vi väl hålla tummarna för Robin ikväll...ärligt talat så är jag väldigt oengagerad i år...men tummar kan jag ju hålla ändå...för en bra placering för en fin kille...:-) Nästa år tycker jag vi skickar en progglåt! Ha, ha, det vore att "sticka ut" det!! Bryta av det tomma, välregisserade och stereotypa! <3 Nice! 


Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :