Ömsesidig respekt

publicerat i Allmänt;
Först ett sommarminne:
(null)

Sen lite kul innan allvaret. 

Såg en intressant text på en kasse:
"Oroa dig. Det ordnar sig inte."
Hi hi :-)
Jo, jag tycker att det är humor. 

Liksom: "Jag klev upp ur sängen och så var den dagen förstörd", som någon "pessimistkonsult" sagt. 

Nu ska ju min blogg vara positiv men det är ju lite positivt att kunna skämta om det också. Tycker jag. ;-))

Man måste få vara en smula pessimist ibland...eller hur? Så länge man har humorn i behåll...och i grunden är positiv :-) 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Nej, jag tycker inte att man kan skämta om allting. Ibland blir det bara plumpt och kränkande. Rasistiska eller sexistiska "skämt" t ex. 

Och så alla som skrattar med trots att skrattet är på väg att fastna i halsen. De som inte säger ifrån. 

De som inte säger ifrån...de som blundar...de är de som möjliggör att inte offer bli trodda, att inte förövarna blir anmälda, att inte de negativa strukturerna bryts, maktmissbruket och tystnadskulturen. "Möjliggörarna" som så riktigt Maria  Robsahm kallar dem på Fb idag. Bland dem finns många kvinnor...

Metoo är bra. Befriande för väldigt många. Och så visar det upp vår "kultur", ett kristet lands " kultur"...vi ska kanske sopa rent framför vår egen dörr först...

Jag minns en del fruktansvärda sexskämt från mina uppväxtår. Ofta handlade de om kvinnor som "inte blivit gifta" och som desperat ville ha sex, så desperata så att de bad om att få bli våldtagna...de var de vuxna i min omgivning som skrattade, även de "fromma".Jag minns hur det skar i mig, hur ont det gjorde. För även om jag var ung så förstod jag hur fel detta var. Kvinnoföraktet och skenheligheten, jag är uppväxt med det. Och jag har alltid mått dåligt av det. (Förutom de övergreppen jag utsattes för, som jag berättat lite om tidigare) 

Så jag gillar #metoo! Mycket. Inte som "hämnd" utan för att strukturerna blir tydliga och för jämställdhetskampen. För framtiden. Respekt. Kvinnofrid. 

Bakom skämten
Där är jag
Där är du
Människan

Bakom masken
Där är du
Där är jag
Människan

Utan filter
Där är jag
Där är du
Människan

Respekt.
Ömsesidig respekt

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️
(null)

Taggar: #ömsesidigrespekt#sexism#utanfilter#strukturer#metoo;

Kommentera inlägget här :