Synliggörs

publicerat i Allmänt;
Solen lyser över min vackra stad :-)

Jag är åter i torpet. Här faller nu temperaturen snabbt. Efter en vacker höstdag. 
Nyklippt. Alltid lika skönt. 

Läser om en massa reaktioner på Me Too. Det som slår mig mest är hur mycket som har tystats ner genom åren. Och det som gör mest ont är hur många som inte vågat berätta av rädsla för att inte bli trodda. Jag känner själv igen mig i det senare. 
Nu kommer det upp till ytan. Nu synliggörs det. Det går inte att tysta ner längre. Det är så BRA! 
För detta som hänt så många kvinnor och några män, är så vedervärdigt att det inte ens går att beskriva i ord. Min kropp är min, bara min! 

Att det sen finns en gammal journalist som skriver att hon skrattar åt kvinnor som säger att de antastats...så elak och patetisk...att jag bara känner: men far och flyg! 

Det händer mycket på sociala medier nu. Fullständiga galenskaper. Sandlådefasoner. Gruppen ”jagärhär” som vill motverka hat på nätet motarbetas. Det sprids lögner och det klipps och klistras fake news och det anmäls hit och dit. Fb har blivit mycket bättre på att ta bort hatsajter och nu ska man hämnas och skada. Man hänger ut folk och alla 75000  medlemmar i JÄH dras över en kam...suck...
Du kanske tycker: varför bry sig? Eller undrar varför jag skriver om detta. Saken är den att detta som sker är en del av Verkligheten. Debatterna sker via nätet idag. Och för mig är kampen mot hatet och för demokratin viktig. 

Men just i kväll tänker jag ägna mig åt något annat. Ikväll unnar jag mig andlighet. ;-) Ett sätt att fylla på med ny energi. Släppa gammal skåpmat och öppna upp för nya möjligheter och insikter. 

Jag hoppas att du mår bra! 
Frid och allt gott
❤️

Ännu blommar lavendeln <3

Kommentera inlägget här :