Alkaloider, glykosider och teologiskt illitterata

publicerat i Allmänt;

Jag pluggar. Jodå, tanten går örtkurs 2. ;-) Läser om Glykosider och Alkaloider bl a. ;-) Jag som aldrig varit förtjust i kemi tycker att det här är både kul och intressant. Hur mycket som "fastnar" är en helt annan sak. Jag skyller på åldern, för intresset är det inget fel på :-) 

"Stött" och "lättkränkt" är populära ord nu för tiden. Populärt att använda när man vill döma andra människor. Att ändra namn på saker kan ibland få folk att gå i taket. Förut var det n-ordet som fick folk att kalla de som utsatts för rasism för "lättkränkta"...nu läste jag att två växter ska få nya namn. Denna gång handlar det om växter med ordet jude i som ska ändras. Och vilket liv det blev bland kommentarerna! Jag har aldrig hört ordet " Judekörs" om Japansk lykta, men det är tydligen det gamla namnet. Och växten "Vandrande Jude" ska i fortsättningen heta:  Skvallerreva. Vad är problemet? Vilka är mest lättkränkta, de som varit utsatta för rasism eller de som blir vansinniga över att man av omtanke byter namn??? Om folk inte gjort ordet "jude" till något fult (ett skällsord) så hade namnen kunnat stå kvar. 
Så anser jag. Vad tycker du? 

Dagens personliga insikt: det blir ingen yoga för mig under pågående kurs. Det gör ont men det är som det är. Har tack och lov en mycket omtänksam och förstående yogalärare. <3

Läste en massa "skit" om yoga idag...igen...om kristna (läkare, diakon, prästfru m fl) som på allvar menar att yoga är farligt för man smyger in religion (hinduism och buddhism) i människor på detta sättet...Herre min Gud, vad jag blir trött på inskränkta, okunniga "förståsigpåare"...!!! Jag lärde mig ett, för mig, nytt ord också: "teologiskt illitterata"...det är vad vi svenskar är som ägnar oss åt yoga och inte förstår att vi genom detta tillber gudar...(enligt en doktor Sterner. Källa: Världen idag)
Ska man skratta eller gråta? Jag skrattar...för detta är så dumt så nu lämnar jag detta ämne med ett "ha ha ha" ;-) 


Jag "ankrar" i sängen idag. Alternativ finnes inte. Kroppen har bestämt. Och det är såååå tålamodsprövande...


Allt kunde vara värre och livet har väl sina rutiga och randiga skäl och ränderna går aldrig ur och mycket ska man höra innan öronen ramlar av och det gäller att vara om sig och kring sig om man ska få något i sig och på sig och varför gråta över spilld mjölk och ljuset i tunneln kan vara ett tåg... Ja, ungefär så...;-) 
Nej, jag är inte desperat, bara nästan för jag vill må bra och orka NU!!!

Tack för ordet. Tack för att du var här. Ska försöka återgå till positiv blogg framöver :-)

Hoppfullheter
❤️

Kommentera inlägget här :