Natur, konst och skörd

publicerat i Allmänt;
Såg bilder och filmer från årets Pridetåg i Gävle och kände att "åh, vad jag skulle velat vara med!" Sån färgprakt och sån glädje, fest och dans. Kärleken har så många färger. <3

Kanske får chansen nästa år? :-)

En dröm jag haft hela sommaren är att få komma ut till "mitt" älskade Axmar bruk. Och äntligen blev det av. Det blev en avkopplande stund i Axmar. Promenad i slottsparken och ett "sista minuten"-besök i Bläckhornets konst och hantverksutställning. Så många duktiga, kreativa människor det finns här i Gästrikland. Jag njöt av både konst och hantverk och pratade en stund med en trevlig kvinna som skapar smycken och halsband i silver. Så vackert! 

Som vanligt får jag energi av att vandra i naturen, i det gamla bruket och av att se konst. :-) och så havet förstås. Det är vackert i Axmar! 

(null)
Lusthuset i slottsparken (engelska parken)
(null)
Närbild lusthuset. Med en av hundarna...
(null)
Smedjan och kvarnen
(null)
Slumrande skönhet och häftig stenmur
(null)
Så här har det en gång sett ut. Innan de rev "slottet" (herrgården)
(null)
Härligt med ljudet av porlande och forsande vatten <3
(null)
En bild från den fina utställningen

Jag är väl medveten om att jag skriver om och visar bilder från Axmar nästan varje sommar. Men jag kan bara inte låta bli att visa upp detta fina. :-) Och gör gärna lite "reklam" ;-)
Båtvägen hittar många till Axmar men med bil måste man svänga av E4:an och ta sig en bit ut mot havet. Det är väl värt den extra svängen! 
Vid Axmar Brygga äter man jättegod mat, ett café finns, på sommaren, i orangeriet, brukbod finns och hyttan är väl värd ett besök bara den! :-) 
(null)

Nu inväntar vi yngste sonen för middag här i torpet. Har plockat ner de sista äpplena. Rekordskörd från det lilla, mycket gamla trädet. Fantastiskt! 
(null)
Andra omgången plock

Skördat kryddor, sista vinbären, tomater, gräslök, lavendel mm. Augusti är en härlig månad! 

Önskar Dig en fin vecka! 
Kärleksljus
❤️

Taggar: #natur#konst#skörd#axmarbruk#kärlekenharsåmångafärger;

Kommentera inlägget här :