Vinterns färg och form

publicerat i Allmänt;
(null)

Jag vaknade alldeles för sent...eller "för sent för vad?"  
Jag börjar om:
Jag vaknade när jag hade fått den sömn jag behövde. :-) Och jag hann uppleva dagen. Solen. Vinterns skönhet.  (null)

(null)
Det vackra solglittret på trädens grenar. 

(null)
Vågade mig ut på sjöns is. Så vackert.  Till vänster anar man Ockelbos vackra berg. Syns dåligt på bilden. 
(null)
Vinterhimmel

(null)
Vad ser du? 
(null)
Och här?

Det blir som vintertavlor...naturen målar...

Jag stannar upp och andas in den friska luften. Känner stor tacksamhet till Skaparen/Källan över att få uppleva det vackra och positiva med vintern. Allt är tyst och stilla. Naturen vilar. 


(null)
Som en tavla
(null)

(null)

(null)

Nu har make och hund kommit tillbaka från arbetet i stan. De hade min trumma med sig. I morgon ska jag trumma. :-) 

Tro inte att jag tappat mitt engagemang i olika aktuella frågor. Jag håller mig uppdaterad även här ute i skogen. ;-) Men jag sätter upp mina egna gränser. En utbränd hjärna måste vila. 
Igår valde jag bort Cancergalan för andra program. Såg bl a UR:s mycket intressanta program om Samernas tid. Om kolonisering och tvångskristnadet. Fruktansvärt. Och inget man fick lära sig i skolan! De kristna brände och förstörde samernas trummor och heliga platser. Men deras jojk levde kvar! De brände också människor...som straff för att de fortsatte med sin "hedendom"...När vi idag föraktar och förfäras över andra religioners grymheter bör vi komma ihåg vad "vår egen religion" ställt till med...Makt och mark handlade det naturligtvis om och kyrkan och kungamakten samarbetade... Se gärna UR:s serie om Samernas tid! Borde vara obligatoriskt att få kunskap om denna vår svenska historia. Speciellt för politiker...

Ro i själen? Jodå, alltmer för min del. Hoppas att du också har ro, i ditt sinne och i din själ. Inte lätt i en orolig värld, men kom ihåg att det är din födslorätt att få känna kärlek, glädje och ro. 

Sänder Dig 
Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️
(null)


Taggar: #vinternsfärgochformer#samernastid#födslorätt#vintertavlor;

Kommentera inlägget här :