Det är allvar nu

publicerat i Allmänt;
(null)
Solen på väg ner vid sjön igår kväll. 
(null)
Kl 04.13 idag. Solen är på väg upp
(null)
Kl 04.24
(null)
Kl 04.27

Sen somnade jag om till kl 07.45 då det var dags att kliva upp efter en orolig natt. 

Rapporterna om svårsläckta bränder duggar tätt nu. På en Sverigekarta har man märkt ut över 50 bränder, läser att det nu är ett 80-tal...det finns inte tillräckligt med vatten eller personal...

Ännu inte drabbad men kan ändå inte låta bli att fundera över vissa saker. T ex vad jag skulle plocka med mig om jag skulle bli tvungen att evakuera...
Har Du haft tankar åt det hållet? Lätt att skjuta ifrån sig såna tankar men att vara lite förberedd är ju inte helt fel...för det som "inte kan hända"...kan hända...

Det är besinningens tid. Eftertankens tid. Ingen tid för att skämta bort eller nonchalera klimatfrågorna. 

Jag sänder nu en tacksamhetens tanke till all snö som föll i vintras. Jag var less och förbannad på den då men tack vare den har vi ännu vatten i vår brunn. 

Det var aldrig någon vår. Vintern var lång och gick direkt över i försommar. Jag känner det som om sommaren har varit väldigt lång..

Tankarna går till alla människor, alla djur och växter där elden härjar...förbön behövs! Jag ber och tror på bönens kraft trots att jag inte är religiös. 

Jag är ingen domedagsprofet men jag tar situationen på allvar. Trött på alla som gör positivism till religion. Livet är inte bara positivt eller bara negativt. Vi måste vara realister också. Ta fakta och sanningar på allvar och lita på våra insikter. Det är inte "fult, fel eller dumt" att oroa sig ibland över saker som faktiskt är allvarliga. Inte oroa sig så att livslusten tar slut eller att man blir handlingsförlamad, utan normal oro. Försöka hitta lösningar. Hjälpas åt. Stödja varandra. 
(null)
Igår kväll...

När det blir höst väntar ett val. Vi kan välja väg då. Vi kan börja redan nu. Våga se allvaret, våga lita på fakta och insikter. Och handla därefter. 

Har läst om chemtrails och andra konspirationsteorier idag. Skeptiker som jag är. Många tror på detta och jag dömer inte över andras tro men jag själv tror inte på detta. 

Alla som jobbar med släckningsarbetet är hjältar. Kan inte ens föreställa mig hur det är att jobba med skogsbrand. 

Flyg och helikoptrar passerar här över ganska ofta. Det känns tryggt att de försöker ha kontroll. 

Inget regn i sikte, må det komma ändå!!!

Önskar jag här från skogskanten...

Hoppfullheter och Kärleksljus
❤️

Taggar: #detärallvarnu#normaloro#väljavägihöst#solnedgångochsoluppgång#besinning#insikt;

Kommentera inlägget här :