Mammor av alla de slag

publicerat i Allmänt;
(null)

Mammor av alla de slag, ärar vi i dag. <3

Att bli mamma är det bästa jag gjort i mitt liv. Det bästa och det största. 
Jag är tacksam över att jag fick möjligheten att bli mamma under denna jordevandring. 

Samtidigt har jag full förståelse för dem som väljer att inte få barn. Och det är smärtsamt med alla de som lider av att inte kunna få. 

De jag inte gillar är de där självutnämnda "supermammorna" som hela tiden klagar på andra mammor, anser sig alltid veta bäst och dömer andra. De måste bära på något mindervärdeskomplex ;-) 

Det finns så många krav på mammor. Utseendet t ex. En mamma ska ha platt mage hur många barn hon än burit och fött...varför då? Det är ingen tröst kanske, men det är inte fullt så många krav på hur en farmors mage ser ut...;-)

Hurra för alla nu levande mammor och alla de som gått till ljuset. Hurra för alla mammor, adoptivmammor, plastmammor, bonusmammor, fostermammor, faddemammor, gudmödrar, extramammor....<3
(null)

Jag tror att alla vi mammor gör så gott vi kan alltefter dem vi är och i vilken livssituation vi är i. Det blir helt fel och galet ibland, det finns inga perfekta mammor. Men vi skulle nog oftare behöva få höra att vi duger precis som vi är. 

Det finns de som inte klarar av att ta hand om sitt barn. Må de få all hjälp som de har rätt till, både mamma och barn. Det är en tragedi. En stor sorg. 

Kanske skriver jag för många självklarheter men jag tycker att just på mors dag kan det vara bra att tänka på mammors situation. 

Det sitter många ensamma gamla mammor på vårdhem eller dylikt, som aldrig får besök eller hälsningar på mors dag. Visst finns det otacksamma barn men samtidigt: vad vet vi om hur förhållandet barn-mamma varit under åren? Finns där något hemskt som hänt? Något som gick sönder? Fanns där aldrig någon kärlek? Det finns alltid en orsak till konflikter och allt är inte svart eller vitt. Det är inte alltid blod är tjockare än vatten...

Men ändå: hurra för alla mammor idag! 
(null)


Ikväll sänds en "Mammagala" på 5:an. Handlar delvis om Läkarmissionens viktiga arbete för att förbättra livsvillkoren för utsatta mödrar världen över. 

Ikväll sänds också en av de mest kända mammornas minnesgudstjänst. Lill-Babs. På 4:an. Undrar om det kommer att brytas för reklaminslag? 

(null)


Hoppas att du, mor eller inte, har en väldigt fin söndag! <3

Så här vackert var det vid sjön igår kväll:
(null)

Kärleksljus
❤️

Taggar: #hyllamammor#mammoravalladeslag#farmorsmage#mammagala;

Kommentera inlägget här :