Mitt upp i allt

publicerat i Allmänt;
Vaknar tidigt. Mina tre "pojkar", make, son och hund, åker iväg på jobb. Somnar om och vaknar sen morgon, tidig förmiddag. 
Det är redan + 16 grader i skuggan. Gårdagen ligger som ett varmt och kärleksfullt minne inom mig. Ryggen däremot tycker att dagen var påfrestande och skickar tydliga signaler om att ta det lite lugnt. Men inte för lugnt, hjälp vad lätt man stelnar till i denna ålder. Balansgång mellan "lagom och too much"...

Ute blåser en mild men ganska kraftig vind. Plantorna i växthuset ser ut att må bra. 
Lyckan är stor när jag får syn på dem: vitsippor och blåsippor på vår egen gård! Som jag längtar och väntat! Helt plötsligt blommar de och lyser upp tillvaron. :-) Som en vän i Dalarna skrev: det sker explosionsartat! :-) 
(null)

(null)

Jag städar undan påsken. Ner i kartong med ägg, tuppar, kycklingar, fjädrar...nu inriktar jag mig på att fira Våren! :-) 

Ögnar nyheter på nätet. Det finns mycket att oroa sig över. Och det gör jag också. Men samtidigt sitter jag här i min lilla vrå av världen, fylld med fågelsång och vårblommor. Jag vandrar i mina tankar. På min livsväg. Likt Ferdinand är "jag så lycklig". Och tacksam. I alla fall just nu, just här. 
Tacksam över de människor och djur jag får möta som skänker kärlek och glädje. De ärliga och äkta. 

Såg filmen Solsidan igår kväll. Den var mycket bättre än vad jag trott. Mycket skratt över alla knasigheter och dråpligheter. Men också lite tagen av det djup och allvar som plötsligt finns i denna komedi. En bra nutidsskildring. :-) Tycker jag. :-) 

Nu rensa vidare i skåp och förråd. Kommer knappast ha så mycket tid till sådant sen i valptider. <3

(null)
Ensam och stolt står den där mitt i en i övrigt tom rabatt. Påskliljan <3 "Polarna" är på väg upp...;-) 

Jag har ännu så länge klarat mig utan större problem med allergi. Medicinerar men är lite slarvig. Nu vet jag inte hur det kommer att gå när växtligheten "exploderar". Håller tummarna för både mig själv och alla andra "lidande". Man vill ju kunna njuta av våren! 

Var rädd om Dig! 

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #mittuppiallt#varmtminne#ferdinand#äktaochärlig;

Kommentera inlägget här :