Som en saga

publicerat i Allmänt;
Ända sen jag var barn och bläddrade och sedan också läste i mammas Svensk Damtidning har familjen Kennedy fascinerat mig. Deras kamp och deras öden. Har nu följt dokumentärserien om dem på SVT2. Det var som att kastas tillbaka till barn-och-ungdomstiden. De svartvita bilderna, de bekanta ansiktena och så en massa nya fakta. Det politiska läget, kalla kriget, månfärden, medborgarrättsrörelsen. Olyckorna och morden. Otrohetsaffärerna. Allt är som en saga. Som är sann. Tidsandan var en helt annan än idag. Ted Kennedy var den som skapade den sjukvårdsreform som sedan Obama genomförde. Det fanns en framtidstro. Jag slås av hur totalt olika det är nu. De var inga "änglar" men i jämförelse med dagens ledare så var de både medmänskliga och kloka. Enligt programmet är dynastin inte helt utplånad, åh nej, det kommer hela tiden nya Kennedys. 
I Svensk Damtidning handlade det naturligtvis mest om Jackie Kennedy. USAs första dam. Stilikonen. Makan. Modern. Änkan. 
(null)
"Drottninglik" var hon. 

Den här veckan är det Stockholm Pride. Vi hyllar KÄRLEKEN och allas rätt att älska den de älskar! <3 
(null)

(null)

Vi hyllar också rätten att få vara oss själva. Likheterna och olikheterna. Vi har kommit en bit på väg i vårt land men även här måste kampen för hbtq-personers rättigheter fortsätta. Leve kärleken! <3

Kärleksljus
❤️
Taggar: #somensaga#kennedys#pride#mångfald;

Kommentera inlägget här :