Vintermorgon och vinterkväll

publicerat i Allmänt;
(null)
I torpet igår kväll
(null)
Morgon i stan

Stjärnklart, månljus och gnistrande snö i tidiga morgonstunden. Det knastrar under bootsen. Otroligt vackert! 

I stan är det mindre snö och varmare. Solen går upp och sprider ett gult sken. 

Vet inte om du såg Svenska Hjältargalan igår. Om inte: gör det. Det är så starka och gripande berättelser. Dessa hjältar är så modiga. När man dagligen läser om våld, hat och rasism blir man så varm om hjärtat när man förstår att det finns mod, medkänsla, civilkurage. Jag fällde många tårar. Sådana galor ger mig hopp om mänskligheten, speciellt nu när högerextremismen växer...

Något som uppmärksammas extra nu i juletid är barnfattigdomen i vårt land. Om alla familjer som inte har råd att fira jul. Sjukskrivna eller arbetslösa föräldrar som inte kan ge sina barn det de önskar eller har råd med julmat. Trycket på dem att julen ska se ut på ett visst sätt, alla pådyvlade förväntningar upplever de som jobbigt. Och de känner skuld och skam. 
Om det är några som ska känna skuld och skam så är de politiker som inte gör något åt inkomstklyftorna! Och som drar ner på bidrag och rätten till försäkringar. Vilket sjukt samhälle som nu byggs i vårt land. Skrämmande. Tycker jag. 
(null)

Nu är det redan mörkt ute igen. Klockan närmar sig 15. I alla hus lyser adventsstjärnor och elljusstakar. Hoppas att alla gående har reflexer. En utmärkt julklapp det där: reflexen. Kan rädda liv! 
(null)

Var rädd om Dig! 

Ljus i mörkret
❤️

Taggar: #barnfattigdom#hjältar#vintermorgon#vinterkväll;

Kommentera inlägget här :