När ditt ljus går på sparlåga

publicerat i Allmänt;
(null)
Jag och hunden i går kväll när maken var på hockey ;-)

Liggandes i soffan blir vi idag också. Trots det tidvis vackra vädret ute. Maken är på 90-års respektive 84-års uppvaktning söderut. Jag är "hundvakt" ;-) Att det blir "soffläge" beror på "värk från helvetet" (fibron). Det är kort tid mellan skoven nu...:-(

(null)
Morgonljus. Det har snöat under natten och det snöar från och till nu under dagen också. Stora spår i snön efter "någon/något" som gått över gården...

(null)
Snöig Humle. 

Idag är det Förintelsens Minnesdag. Kom ihåg: Aldrig mer!!! Alltför många har glömt. Alltför många känner inte till det. Alltför många förnekar att det har hänt. 
(null)


(null)
Eftermiddagsljus. Mellan snöbyarna, som tidvis är lätta, tidvis ymniga. Jag vet att södra och västra Sverige har ett besvärligt väglag men undrar nu hur det blir här om vädret blir sämre. 

Tack och lov att man har en bra bok att läsa en sån här dag. 

Jag tänker idag extra mycket på en vän som har det jobbigt nu. Ibland är livet så tufft, ibland hopar sig nederlagen och drömmar spricker. Ibland funderar man på om det överhuvudtaget finns någon mening med allt som sker. Men vi får aldrig låta vårt inre ljus slockna helt. Vi måste stötta varandra. Lysa upp varandras vägar. 

Sparlåga 
Ibland går vi på sparlåga 
Som följd av stress
Eller sorg
Eller sjukdom

Lågan slocknar inte helt
Den vilar
Den laddar
Livsgnistan är kvar
<3

Låt mitt ljus ledsaga dig,
hörde jag någon som sa
Mitt ljus räcker till för oss båda
Nu när ditt ljus går på sparlåga
<3

Mina ord 2017. De gäller idag också. 

Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :