Jag vill sitta i ett kök...

publicerat i Allmänt;
"Alla är så lättkränkta nuförtiden" sägs det. Det är inte sant. Det är bara en ursäkt för att få fortsätta kränka. Och det är skillnad på att låtsas vara kränkt och att verkligen vara det. 

"Det är bara att acceptera, gilla läget, sluta älta och gå vidare". Det är inte sant. För smärtan inom dig går ändå inte över. Inte förrän du får upprättelse...

Jag bär på en djup sorg. Idag längtar jag efter att få sitta i ett visst kök och bli ompysslad, samtala och skratta. Som förr. Det kommer aldrig ske mer efter att en person klampade in och förstörde allt. 

Det finns dagar, som idag, när kampen för upprättelse känns meningslös. 

Ja, jag skriver ur hjärtat idag. Ur förtvivlan och sorg. 

Livet är inte bara positivt. Vi måste tala om det som gör ont också. Vi måste tala om att människor sårar och kränker oss. Utan att bli beskyllda för att vara "lättkränkta" eller "tycka synd om oss själva". Vi måste tala om att människor faktiskt måste inse hur ont vissa ord och handlingar gör inom andra människor. 

Jag tycker inte synd om mig själv. Jag tar inte på mig någon offerkofta. Men jag bär på en sorg som gör att jag inte orkar så mycket som jag vill. 

Förlåtelse? Hur ska man kunna förlåta människor som inte har insikt om vad de gjort? Som inte förstår smärtan de tillfogat utan kastar tillbaka skulden till den "lättkränkte" ...Man ska förlåta för sin egen skull...jo, jag vet...

Jag vill sitta i det där köket..

(null)

Gå varsamt på vår jord
Dela omtänksamma ord
❤️

Taggar: #kränkta#gåvidare#såra#krossa#sorg;

Kommentera inlägget här :