Normal sommar

publicerat i Allmänt;
(null)

Vi tog en tidig morgonpromenad till sjön. Vått i gräset. Tyst. Stilla. Varmt. 

(null)
Himlen speglar sig i vattnet. 
(null)

(null)

Maken är på kusinträff. Jag är "hundvakt". Det var inte läge att ta dem med sig. Så jag blev hemma jag också. "Nåja...vad är väl en bal på slottet?" ;-)

Läser att man kommit fram till att 600 svenskar dog av värmeböljan i fjol...
När det på förmiddagen här idag var soligt, kvavt och alldeles vindstilla kom minnena från juli 2018 till mig. Rädslan för skogsbrand, torkan, luftfuktigheten, torråskan, röklukten från bränderna i Hälsingland, längtan efter regn...och plötsligt känns det riktigt skönt med en "normal" svensk sommar. Visst har nätterna varit kalla ibland men så mycket regn som det klagas på, tycker jag inte alls fallit. Det upplevs kanske så eftersom regnet allt oftare kommer som skyfall nu för tiden. Extremväder...är tydligen något vi måste lära oss att leva med. 
Jag vet att alla inte alls upplevde förra sommaren som jag gjorde. Det beror ju på var man var någonstans. Tillgång till hav och bad t ex. Och förmågan att klara av extremt hög luftfuktighet. 
Och så torkan och dess konsekvenser. Hoppas att en "normal" sommar ger mer "normal" skörd.  :-) 

Hur som, väder blir det alltid och det finns alltid någon som är missnöjd ;-)

Heder åt bandet Metallica som var här och spelade (för bl a prinsessan Estelle) på Ullevi och skänkte 300 000 kr till Göteborgs Stadsmission. :-) 

Det prasslar misstänkt i rabatten bakom mig. Hm...
(null)
Jag ser dig Balder, jag ser dig allt! <3

Sommarljus
❤️

Taggar: #normalsommar#förrasommaren#metallica#morgonpromenad#sjön;

Kommentera inlägget här :