Minne och ”var är han nu?”

publicerat i Allmänt;
Ute på landet i Skåne. 70-talet. Midsommarafton. Två fnissiga tonåringar ger sig ut i sommarkvällen att leta 9 sorters blomster och hoppa över 9 gärdsgårdar under tystnad, enligt sed. Blommorna var inget problem men vi klättrade över samma gärdsgård 9 gånger och vi fnissade så vi fick ont i magen. Tror inte vi drömde om vår tillkommande sen men åh vilket kärt minne detta är. :-) 

(null)
Ängsklocka. Så ofta ihopblandad med Blåklocka. 

(null)

De vanligaste orden vi säger här är: "var är han nu?" Var är Balder alltså. Jag har aldrig stött på en kvickare hund. Och han har en otrolig förmåga att "bara försvinna" ;-) Tack och lov kommer han när vi visslar. Husse kan vissla "naturligt", jag måste ha visselpipa. 

(null)
Här vet vi var vi har honom. Han sover tryggt mot storebrors tass. <3

(null)
De är stiliga, Lupinerna, men vi har lyckats att nästan utrota dem från våra rabatter. De här växer på andra sidan diket. 

Det är + 27 i skuggan här i dag. Hundarna flämtar och människorna svettas. Men vinden fläktar skönt. Tack och lov. Jag klagar inte. Det är ju sommar! :-) 
(null)

Oj, vilken besvikelse för många som röstat på KD när det visade sig att Ebba kunde vara empatisk nog att rösta ja för ökad anhöriginvandring..."Svekdebatten" går hög på nätet..."Nu får de gamla inte sylt till plättarna igen..." 

Jag har läst så många kommentarer och inlägg den senaste tiden om "verkligheten"...en del verkar ha tagit patent på den...å andra sidan finns de som hävdar att allt är en "illusion"...;-) 

Jaja, man får tro vad man vill. Själv anser jag mig leva i verkligheten men är inte främmande för att det finns vissa illusioner ;-)

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #verkligheten#illusion#midsommarminne#ängsklocka;

Kommentera inlägget här :