Myggplåga och midsommar

publicerat i Allmänt;
I vår Herres hage finns allehanda djur. De flesta är vackra, trevliga, spännande, vilda eller tama.  En del samarbetar vi med. Andra är oss till stor nytta. Sen finns de där som är fågelmat...men varför i herrans namn måste de vara blodsugare? Varför måste de vara "små men mång?" Varför ska de få förstöra en människas nattsömn genom att "iiiina" och stickas så att det kliar något vansinnigt???

Människan i det här fallet är jag. Uppväxt i Norrland är jag van vid det mesta i myggväg. Glad och tacksam är jag för många år i rad utan myggplågan. Och så nu, på självaste midsommaraftons morgon, konstaterar jag att jag inte sovit något alls under natten...
Varför skapade vår Herre dessa djur???

Tack och lov att vi inte planerat in något firande vare sig här eller borta. Jag hade inte klarat av rollen som värdinna eller gäst idag. 

Men vi ska äta lax och vi ska äta jordgubbar. Temperaturen är lägre idag, lite molnigare men skönt ändå. Fågelsången är inte längre lika intensiv men den har inte tystnat helt. 

Vi pratade igår om midsommarminnen. Om alla besökare vi haft här genom åren, släkt och vänner, söners kompisar...om det växlande vädret. I fotoalbumet finns bilder på alla midsommarstänger vi byggt, stora och små. Glädjefyllda minnen. 
(null)
Midsommarafton vid sjön.
(null)
Skönt och myggfritt på bryggan. Vi träffade en trevlig dalmatinertjej där nere vid sjön. Hundmöten fungerar bra med Balder....än så länge ;-) 
(null)
Pavvo, som alltid spanande upp mot vägen...

Det är inte bara midsommarafton, det är sommarsolstånd idag också. Lite extra magiskt alltså. (Och det där med att vi går mot mörkare tider, det behöver vi inte haka upp oss på. Ännu är juninatten ljus) 

I natt byter jag till ett mer "myggfritt" sovrum...

(null)
Konstnär Bror-Eric. 

Glad Midsommar! 
❤️

Taggar: #midsommarafton#myggplåga#minnen#vidsjön#sommarsolstånd;

Kommentera inlägget här :